Schoonebeek onterecht met lege handen tegen HOC

EMMS boekt tweede winst
2 oktober 2017
Luuk Kenter (sv Borger) ruim aan kop in ‘Topscorer van de regio’
2 oktober 2017

Schoonebeek onterecht met lege handen tegen HOC

Leeg gestreden en teleurgesteld was Schoonebeek na de nederlaag tegen HOC. De gasten hadden zéker een punt verdiend en gezien de kansen in vooral de eerste helft had men zich zelfs misschien wel een overwinning kunnen toe-eigenen.

Schoonebeek begon jagend en kort dekkend, en HOC wist het eerste half uur geen raad met de aanvalsgolven. Ondanks pogingen van o.a. Ruben Hoek, Justin Katuin, en Leon Steffens kwam Schoonebeek echter niet tot scoren. Ook stond aan beide zijden een goede doelman in het veld. In de 36e minuut slipte Jelle Siekman door de Schoonebeekverdediging en passeerde doelman Martin Berens rechts met een lage schuiver. Zo ging HOC met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Maar Schoonebeek bleef ook de tweede helft verbeten vechten voor een goed resultaat, en dat werd eindelijk in de 61e minuut beloond. De HOC-doelman kreeg een hoge bal niet onder controle en Niek Huser strafte dit resoluut af: 1-1. Schoonebeek bleef daarna de bovenliggende partij. In de 68e minuut claimde Schoonebeek een strafschop; Niek Huser werd in de rug omver gelopen maar scheidsrechter Grondstra deed het af als een buiteling. De winnende HOC-treffer kwam op gelukkige wijze tot stand; in de 82e minuut viel de bal pardoes voor de voeten van Gert Jan Spijker en deze lepelde de bal over doelman Martin Berens, 2-1.

Alle punten bleven dus onverdiend bij HOC, het enige wat Schoonebeek nog meenam was de 1e prijs in de verloting. Maar de winnaar had liever een punt of meer gehad, en daar had Schoonebeek ook recht op. Helaas liep het anders en werd dus met 2-1 verloren.

HOC – Schoonebeek 2 – 1  (1–0)
Scoreverloop:
36 min: 1-0 Jelle Siekman
61 min: 1-1 Niek Huser
82 min: 2-1 Gert Jan Spijker

Tekst: Peter Striper (VV Schoonebeek)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord