Dames Zwartemeerse Boys beleven een lang, teleurstellend weekend

‘Hengelsom – Leunen’ door de supporters van Vak-9
2 oktober 2017
Komend weekend: ‘De Dag van het Amateurvoetbal!’
3 oktober 2017

Dames Zwartemeerse Boys beleven een lang, teleurstellend weekend

Waar normaal gesproken begonnen wordt met een wedstrijd van vrouwen 2, die in de regel vroeger aanvangt dan vrouwen 1, zijn de rollen dit weekend omgedraaid. Vrouwen 1 speelde zaterdag om 14:00 uit bij SPW Vr2, terwijl vrouwen 2 pas op maandag avond aan zou treden tegen het 2e combinatie team van CSVC , NKVV en Germanicus.

Vrouwen 1 ging zaterdag vol goede moed naar Stadskanaal, ondanks het slechte weer dat getrotseerd moest worden. Het beloofde een spannende en belangrijke wedstrijd te worden tussen de nummer één SPW en de runner-up Zwartemeerse Boys. Vooraf werd al duidelijk dat SPW dit jaar in een bijzondere positie verkeert, het vrouwen 1 team was niet meer actief en enkele speelsters hebben een doorstart gemaakt in de 5e klasse, wat ook voor hun niet wenselijk was. En dat er kwaliteit op het veld stond, dat werd snel duidelijk, want het was ondanks het weer een interessante wedstrijd. Net als vorige week vonden de dames ook deze week het doel razendsnel! Toen Lisanne de bal ontving van Liz op zo’n 35 meter van de goal, besloot ze het eens te wagen. De keeper, die deze bal totaal niet verwacht had, kon de bal vol verbazing uit het netjes halen. 0-1 voor de boys! Het restant van de eerste helft was allesbehalve saai, het spel golfde op en neer en veel mooie combinaties werden bij beide teams getoond. Dat er weinig uitgespeelde kansen te vermelden waren, was dan ook een wonder. Zo geschiedde het dat de wedstrijd met een 0-1 stand richting de thee ging.

In de tweede helft was daar een fel SPW te zien, die onder aanvoering van de nieuw in het veld gebrachte linksbuiten snel naar 3-1 uit liep. Een gigantische domper voor vrouwen 1, die zich nog zo goed voelde tijdens de rust. Na de 3-1 kropen de dames wat meer uit hun schild, waardoor er weer kansen werden gecreëerd. Helaas voor vrouwen 1, en gelukkig voor de knoalsters, bleef het doel van SPW schoon totdat er een strafschop werd gegeven aan vrouwen 1. Leonie, die deze pingel zelf versierd had, verzilverde dit buitenkansje waardoor het zowaar weer spannend werd! 2-3! Ondanks een spannend slot, waar het zowel 3-3 als 2-4 had kunnen worden, werd er afgefloten met een 2-3 stand. De 3 punten gingen naar SPW in een vermakelijk duel. Een duel die zeker niet had misstaan in de 4e klasse, en die aan alle verwachtingen voldeed bij een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Compliment aan vrouwen 1, die na de 3-1 lieten zien dat ze niet zomaar bij de pakken gaan neer zitten. Volgende week wacht Erica’86 in een thuiswedstrijd, op naar weer een leuke wedstrijd!

En dan vrouwen 2, die een thuiswedstrijd mochten spelen in Dalerpeel, omdat er bij Zwartemeerse boys geen beschikking is over verlichting op de speelvelden. Voor vrouwen 2 was het doel duidelijk. Na 2x met 20-0 te hebben verloren, moest er verbetering komen! En ondanks dat van de tegenstander bekend was dat ze een goede ploeg hadden, die ieder jaar bovenin mee draaien in deze klasse, begonnen ze met veel plezier aan de avond. Toen de bal in de 2e minuut, na goed uitverdedigen, bij Jula kwam die deze bal teruglegde op Lisanne begon Kim direct te rennen. Toen Lisanne deze loopactie ook nog eens goed bediende, waardoor Kim de 0-1 op het bord zette wisten de dames niet waar ze aan toe waren. Ze stonden voor! Voor het eerst in de historie van vrouwen 2 werd de voorsprong gepakt, en ook het eerste doelpunt ooit was een feit! We vergeten dan maar snel dat het binnen no-time weer 1-1 stond, want dat deerde niemand. Tijdens de eerste 30 minuten deden beide ploegen niet voor elkaar onder, het spel was wat rommelig, en de grootste kansen waren voor de tegenstander maar het was allesbehalve een walk-over! Vrouwen 2 speelde leuk samen, was één team en had er plezier in! Maar dat er nog veel te leren valt bleek wel in het laatste kwartiertje van de eerste helft. Liefst 6 goals tegen brachten de ruststand op 7-1… In de tweede helft werd snel duidelijk dat CSVC/Germanicus/NKVV de beste conditie had, want waar deze ploeg door wist te gaan, zag je het geloof bij vrouwen 2 langzaam wegebben. Dat deze zware, en soms onnodig harde, wedstrijd in 15-1 zou eindigen was ook zeker niet nodig. Al met al hebben de dames én minder doelpunten tegen gekregen dan de afgelopen keren, én weten te scoren! Ook het feit dat er de eerste 30 minuten goed meegevoetbald werd moet de dames hoop geven. Het is nu taak om woensdag weer lekker te trainen en dan zaterdag te laten zien dat het iedere week gaat. Dat zal dan moeten gebeuren tegen De Weide Vr3, op papier een wedstrijd die iets meer spanning zal leveren.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord