s.v. Weiteveense Boys met lege handen na spannend duel in Valthe

Komend weekend: ‘De Dag van het Amateurvoetbal!’
3 oktober 2017
Doe je mee: ‘De dag van het amateurvoetbal?’
4 oktober 2017

s.v. Weiteveense Boys met lege handen na spannend duel in Valthe

In de tweede wedstrijd van het seizoen nam s.v. Weiteveense Boys het op tegen Valther Boys uit Valthe. Beide ploegen komen uit de 5e klasse en willen zich handhaven in de 4e klasse.

Weiteveense Boys begon sterk aan de wedstrijd en na 2 minuten kwam Peter Menke  1 op 1 te staan maar stuitte op de keeper, Robin Huser kon de 0-1 daarna uit de rebound op het scorebord brengen maar schoot over.  In de eerste helft van dit spannende duel ging het gelijk op, beide kanten kregen grote kansen maar verzuimden om te scoren. Halverwege de eerste helft was Roudy Steffens gevaarlijk, hij speelde zijn man goed uit en schoot van net buiten de 16 ongelukkig op de lat. Even later mistte Valther Boys een grote kans op de 1-0, van dichtbij werd er over geschoten. Na 45 minuten stond de 0-0 nog op het scorebord en gingen we rusten.

Slotfase bepalend
Waar het spel de eerste helft mee eindigde gingen we de 2e helft vrolijk mee verder. Weiteveen ging aanvallender voetballen en kreeg ook meer kansen. Valther Boys antwoordde hier op met snelle aanvallen die vaak gevaarlijk werden. Waar Weiteveen niet wist te scoren deed Valther Boys dit uiteindelijk wel. Diep in de slotfase van de wedstrijd kon Valther Boys middenvelder Yoram Muntinga de bal inschieten na een goede voorzet van Tommy van Rijswijk en na 86 minuten kon de 1-0 worden genoteerd. Weiteveense Boys probeerde hierna nog de gelijkmaker te forceren door mensen naar voren te sturen maar liet daardoor wel ruimte liggen achterin. Valther Boys kreeg nog een paar goede kansen door het benutten van deze ruimte maar de 2-0 viel niet. Na 3 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Roos af en ging de 2e wedstrijd van het seizoen voor Weiteveense Boys verloren.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma voor Weiteveense Boys, deze keer de derby tegen buurdorp Schoonebeek, dit beloofd een enerverende wedstrijd te worden waar beide ploegen niet willen verliezen.

Tekst: Pim Staal

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord