ZZVV blijft koploper na overwinning op Fit Boys

Fotoreportage: vv Noordwijk – Swift
7 oktober 2017
EHS’85 wint thuis van vv Protos
8 oktober 2017

ZZVV blijft koploper na overwinning op Fit Boys

Door een krappe 1-0 overwinning op Fit Boys blijft ZZVV de ranglijst van 3D aanvoeren. Na drie wedstrijden heeft de ploeg negen punten vergaard. Het vroege doelpunt van Janou van Veen bleek na zo’n vijfennegentig minuten voetbal het winnende doelpunt te zijn. Het was al de derde competitiewedstrijd op rij dat de eerstejaars senior doel trof.

Op een nat Woltingeslag begon ZZVV voortvarend aan de wedstrijd. Na anderhalve minuut spelen kreeg het al de eerste kansen via Matthijs Capellen en Kevin Vos. Nog binnen de vijf minuten was het eerste doelpunt van de middag al te bewonderen. Een voorzet van Michael ter Wal werd verkeerd ingeschat door doelman Peter Jan Oosting waardoor Janou van Veen bij de tweede paal tegendraads raak kon koppen. Het spel na de treffer van Van Veen werd gedurende de tweede helft steeds iets minder. ZZVV probeerde het met wat schoten van afstand en een kopbal van Kevin Vos. Fit Boys kreeg op slag van rust de eerste grote kans. Ruud Seubring leek centraal te kunnen doorstoten, terwijl de verdedigers van ZZVV voor hands appelleerden, maar hij had te veel tijd nodig waardoor ZZVV slechts een corner hoefde weg te geven.

De thuisploeg kwam ook na rust fel uit startblokken en zag onder meer Max Bosscher te lang twijfelen bij een grote schietkans. Bijna een uur was er gespeeld toen Paul Bos ZZVV op een veilige marge kon brengen, zijn kopbal ging echter naast het doel van Peter Jan Oosting. Doelman Verburg was aan de andere kant nog niet getest in de wedstrijd maar was na een kleine twintig minuten in de tweede helft bijna kansloos toen Christiaan Trijbels de bal centimeters naast de paal werkte nadat Bas Uiterwijk Winkel slordig balverlies leed in de eigen zestien. Een echt slotoffensief zat er niet in voor Fit Boys dat heel weinig creëerde, mede door het sterke blok centraal achterin bij ZZVV, en vooral Paul Bos en Sander Hartman dankbaar mocht zijn dat ze de wedstrijd niet in het slot gooiden. Het hoogtepunt voor ZZVV na rust was de invalbeurt van Tom Leerdam die als eerstejaars A-junior zijn officiële debuut mocht maken. Ook in de ruim vijf minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord waardoor ZZVV na drie overwinningen in drie wedstijden op doelsaldo koploper blijft in de derde klasse D.

Opstelling ZZVV: Verburg; Ter Wal (71. Dijkstra), Mulder, Vos, Uiterwijk Winkel; Capellen, Hartman, Bosscher; Van Veen (71. Westerbeek), Bos, Bram Otten (85. Tom Leerdam).

Man van de wedstrijd: Elrick Mulder.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord