VVSB en Ijsselmeervogels verdelen de punten

Katwijk in Bollenstreekderby ruim langs Rijnburgse Boys
8 oktober 2017
Fakkels en groen-witte rook bij Zwartemeerse Boys
8 oktober 2017

VVSB en Ijsselmeervogels verdelen de punten

Groundhopper Joost was zaterdagavond aanwezig bij VV Sint Bavo (VVSB) tegen IJsselmeervogels, een wedstrijd uit de Tweede Divisie in de Bollenstreek.

Normaliter voorspelt een zondag- tegen een zaterdagclub veel kaarten en doelpunten. Genoeg ingrediënten voor een mooie pot voetbal!
In Noordwijkerhout op de Boekhorst leken alle omstandigheden nog goed voor een mooie wedstrijd. Echter valt na een kleine 10 minuten de regen met bakken uit de lucht! Het veld lijkt het niet aan te kunnen en supporters proberen een plekje onder het afdak te bemachtigen.
De wedstrijd zelf was glibberen en glijden, al voelde VVSB zich als een vis in het water zo leek het. Zij gingen het beste om met de omstandigheden. Na een half uur werd de 1-0 van VVSB nog afgekeurd maar vlak voor rust mocht het feest wel beginnen, 1-0 voor de thuisploeg.
De rust was voor iedereen een welkome onderbreking. Zelf verhuisde ik van de luifel van een blokhut naar een plek onder de commentator positie.
Hoewel de omstandigheden slechter en slechter werden viel er voetballend gezien niets op aan te merken. In de 51e minuut viel de 2-0 en vlak daarna een directe rode kaart voor een speler van IJsselmeervogels. VVSB dacht de 3 punten in de tas te hebben, maar verprutste kans op kans! Uit het niks maakten de Vogels in de 73 de 2-1 en een paar minuten later zelfs de 2-2!
Uiteindelijk, na nog een aantal kansen, bleef het bij 2-2. Voor beide ploegen een punt met gemengde gevoelens waar ze weinig mee opschoten.
PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord