Erica ’86 3 verliest twee keer op rij

EMMS legt het af tegen CEC
9 oktober 2017
SVV’04 pakt uit met “zevenklapper”.
9 oktober 2017

Erica ’86 3 verliest twee keer op rij

Vorige week zaterdag (30 september) werd de derby tegen Twedo 1 gespeeld. Twedo 1 tegen Erica ’86 3, een vreemde gewaarwording in de wetenschap dat tot 2 seizoenen geleden de eerste elftallen van beide verenigingen nog hun tweejaarlijkse derby’s afwerkten. Nu dus het 1e van Twedo tegen het 3e van 86.

Vanwege de (later afgelaste) speedway in Veenoord mochten beide teams aantreden op het achterafgelegen veld van Twedo waar duidelijk werd dat Erica meer personen op de wisselbank had dan dat er in totaal aan toeschouwers waren. Het weer zat dan ook niet mee, want het regende de gehele middag pijpenstelen. Twedo bleek in de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook de betere kansen, maar wist er slechts één te benutten. 86 probeerde het wel, maar was niet in staat om echt gevaarlijk te worden en daardoor werden de kleedkamers opgezocht met een 1-0 ruststand.

In de rust wisselde trainer/leider/manager/vraagbaak Robin Reuvers bijna het halve elftal en dit bleek zijn uitwerking niet te missen. 86 speelde beter, sneller en scherper maar wist gek genoeg nog steeds geen uitgespeelde kansen te creëren. Ja eentje, maar die werd jammerlijk gemist. 86 had wel duidelijk meer balbezit en Twedo probeerde het veelal op de counter en dit had uiteindelijk succes: 2-0.

Het positieve aan deze wedstrijd was allereerst de sportiviteit van beide ploegen, dat is in de onderlinge derby’s wel eens anders geweest en ten tweede de scheidsrechter die naar eer en geweten zijn best deed om het een leuke wedstrijd te laten blijven. Het minder mooie van deze uitslag is het einde aan de reeks van Marco Boer die aangaf nog nooit van Twedo te hebben verloren. Deze reeks telt welgeteld 1 wedstrijd.

Een week later stond de thuiswedstrijd tegen CSVC 4 op het programma. Net als een week eerder had Reuvers de beschikking over een goed gevulde reservebank. Hoewel CSVC onderaan stond met 0 uit 2, bleek het een gelijkwaardige tegenstander. De wedstrijd ging beide kanten op en de beide keepers moesten allebei enkele malen in actie komen. Na een half uur spelen sprintte Patrick Blok op het doel van CSVC af en hij kon alleen afgestopt worden door een overtreding. Strafschop. Na kritiek in een eerder verslag op de gescoorde strafschop van David de Kroon durfde hij het niet meer aan en liet hij Dennis Bults het klusje klaren: 1-0. Even later stond het alweer gelijk na een goede aanval van CSVC. Voor rust kwam 86 weer op voorsprong door Bults na een cadeautje van de keeper.

In de tweede helft schakelde 86 een tandje bij en kwam het na een uur spelen zelfs op 3-1 door een goal van Tom Rengers. De buit leek binnen, maar daar was keeper Saaltink het niet mee eens. Hij schoot een doeltrap pardoes in de voeten van de spits die de bal via de handen van Saaltink op de bal deed belanden. De rebound werd binnengeschoten. Op de een of andere manier liep het hierna totaal niet meer bij 86 en CSVC rook de dat er meer mogelijk was en dat was er ook. Want ze wisten in het restant nog 2 keer te scoren en zo verloor 86 ook deze wedstrijd. De derde helft was er niet minder gezellig door.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord