Dubbele cijfers voor Vrouwen 1, nipte nederlaag voor Vrouwen 2 Zwartemeerse Boys

Fotoreportage: vv Gorecht – CVV Blauw-Wit ’34
10 oktober 2017
Fotoreportage: vv Schoonebeek – Sv Weiteveense Boys
14 oktober 2017

Dubbele cijfers voor Vrouwen 1, nipte nederlaag voor Vrouwen 2 Zwartemeerse Boys

En zo was het weer zaterdag, de derde speelronde van de competitie. Vrouwen 1 mocht het thuis opnemen tegen Erica’86 terwijl Vrouwen 2 de reis naar Hoogeveen mocht maken om de plaatselijke vrouwen 3 van De Weide te ontmoeten.

Vrouwen 2 mocht om kwart voor 1 beginnen aan hun wedstrijd. Een wedstrijd die met vertrouwen tegemoet gezien werd, omdat er op papier eindelijk een gelijkwaardige tegenstander getroffen werd. Na 2 wedstrijden hadden de dames al 35 doelpunten tegen, en zelf nog maar één keer gescoord. Reden ter meer om vandaag vol goed moed ertegenaan te gaan! De Weide, die op haar beurt de eerste en enige wedstrijd nog verloren had met 1-16, kon ook wel een goed resultaat gebruiken. Vrouwen 2 werd vandaag begeleid door het Duo Tom van Elteren en Justin Schimmel omdat leider Tom Duinkerken wegens verplichtingen op werk niet aanwezig kon zijn, bedankt hiervoor mannen! Het gewenste schokeffect bleef helaas in het begin wel uit, want De Weide bouwde langzaam een 3-0 voorsprong op. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en ook deze wedstrijd kansloos verliezen, kozen de dames en technische staf ervoor om alles op alles te zetten op een goed resultaat. Mouwen omhoog en gaan was het motto! Dit resulteerde in een 3-2 tussenstand, een geweldige comeback! Ook toen De Weide hun 4e goal lieten noteren, bleven de dames gaan waardoor het weer spannend werd toen de 4-3 viel! Helaas bleef het bij 4-3 en bleven de dames puntloos. De stemming was na de wedstrijd, ondanks dat er meer in zat, prima te noemen. Vrouwen 2 mag trots op zichzelf zijn dat ze 3x gescoord hebben en lekker meegevoetbald hebben! Vooral zo doorgaan, en wie weet zit er volgende week nog meer in het vat. Volgende week nemen de dames het thuis op tegen DOS’63 Vr1, deze wedstrijd begint om 10:00. Doelpunten werden gemaakt door Alida, Emma en Jula.

Om 14:00 stond thuis de wedstrijd Vrouwen 1 tegen Erica’86 op het programma. Een bekende tegenstander voor de dames, waardoor we ons prima konden voorbereiden op deze ploeg. We wisten dat de dames van Erica kwalitatief dan wellicht wat minder waren dan ons, maar met de inzet en teamspirit de ze altijd op de mat leggen zorgde dit meer dan eens voor een boeiend en spannend voetbalgevecht. Onder het toeziende oog van veel toeschouwers was de bedoeling duidelijk, snel scoren zodat Erica geen mogelijkheid kreeg om op een 0-0 te gokken. En snel scoren dat gebeurde! Nadat Leonie in de eerste minuut een gigantische kans mistte, bolde het netje in de 4e minuut wel. Het enige jammerlijke van dit feit is dat het voor ons in het verkeerde doel was, want Erica kwam op een 0-1 voorsprong. In de 12e minuut was het dan wel raak, nadat Kim haar vrouwtje op snelheid passeerde gaf ze de bal voor op Leonie, Leonie wist wel raad met deze kans en zorgde voor de 1-1 stand! Dat Leonie er vandaag zin in had bleek 4 minuten later wel, toen ze op aangeven van Kelly voor de voorsprong zorgde. 2-1! Zo was het na een dik kwartier alsnog gelukt om op voorsprong te komen, en hoopten we dat er wat meer ruimte ontstond. Toen Linda Kelly in de 21e minuut vrij zag staan, en Kelly deze pass verzilverde door de 3-1 te noteren, zaten de dames in een zetel. 24 minuten later, toen de stofwolken van de eerste helft opgetrokken waren stond er een 6-1 stand op het scorebord. Leonie had met een onvervalste hattrick ervoor gezorgd dat ze de eerste helft maar liefst 5x gescoord had! Met een 6-1 stand gaan rusten is natuurlijk geweldig, maar vooral het aantal gecreëerde kansen stemde coach Tim tevreden. Natuurlijk had de score hoger kunnen uitvallen, maar er werd weinig weggeven en genoeg gecreëerd en dat betekend niets dan goeds voor de tweede helft.

Na zo’n eerste helft verwacht je dat ook de tweede helft een doelpuntenfestijn gaat worden. Maar op de 7-1 van Kelly na, bleef het duel 40 minuten lang doelpuntloos. Dit was vooral te danken aan Erica, want ondanks de achterstand bleven ze als team knokken om de score zo dragelijk mogelijk te houden en bleef het netjes in het veld. Gelukkig voor de dames van de boys dacht Lisanne in de 85e minuut dat het wel genoeg was geweest, en dat de dubbele cijfers een mooi doel zou zijn. Dit resulteerde in twee afstandsschoten in de 86e en 87e minuut die twee doelpunten opleverden. 9-1! Nog eentje en dan zouden we voor het eerst dit seizoen de dubbele cijfers aantikken, nog even een tandje erbij dus. En dat we dit als team deden bleek wel uit het feit dat laatste vrouw Liz in de 90e minuut in het strafschopgebied van Erica onderuit werd getrokken. Strafschop! Een koud kunstje voor Leonie, die met haar 6e van de middag de eindstand op 10-1 bepaalde.

Mijn complimenten voor beide teams, Vrouwen 1 dat vol overgave de aanval zocht wat resulteerde in veel doelpunten en kansen, maar ook voor Erica, dat als echt team speelde. Na 3 wedstrijden staan de dames nu 3e met 6 punten. Volgende week mogen we om 13:00 in en tegen Emmen spelen. Een oude bekende die sinds dit jaar weer bij ons in de competitie zit.

Tekst & foto: Tim Funke
Voor meer foto’s ga naar: http://zwartemeerseboys.ditismijnteam.nl/fotos/

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord