De bal rolt op het kunstgras bij SVBO

Fotoverslag Sv Huizen – HSV de Zuidvogels
15 oktober 2017
Oefenwedstrijd SC Heerenveen vrouwen 20 oktober bij DZOH
16 oktober 2017

De bal rolt op het kunstgras bij SVBO

De tip kwam van een echte Barger-Oostervelder. ‘Zondag speelt SVBO thuis en voor het eerst op de nieuwe kunstgrasmat’. Normaliter ben ik een groot voorstander van ‘echt gras’, maar toch heb ik deze zondag geblokt om bij de wedstrijd van de geel-zwarten aanwezig te kunnen zijn. Vandaag komen de mannen van oud-SVBO er Herman Scherpen (vv Nieuw-Buinen) op bezoek.

Wanneer ik het sportpark oploop, hoor ik de opkomsttune al spelen. Ik ben aan de late kant en haast me naar het entreehokje. ‘Ho ho’, hoor ik iemand zeggen. ‘Eerst betalen!’. Wanneer ik uitleg dat ik foto’s en een sfeerverslag kom maken, laat de beste man mij snel verder gaan. ‘Loop maar snel door, het gaat zo beginnen.’ Met een groot fototoestel om mijn nek zoek ik een plekje langs de lijn.

In de Emmer wijk ‘Barger-Oosterveld’-  De mensen die er wonen spreken over een dorp- ligt het Gemeentelijk sportpark aan de Parkstraat. Het heeft een grote metamorfose ondergaan en vandaag vindt de primeur plaats voor het eerst zondag elftal: ‘Het spelen op kunstgras’. Naast mij bukt een man om te ervaren hoe de grasmat voelt. ‘Hmm, daar moet ik wel even aan wennen’, hoor ik hem zeggen. Het feit dat de nieuwe mat er net in ligt, zorgt er ook voor dat de boarding aan de zijkant nog niet is aangebracht.

‘En dan nu onze jongens uit Barger-Oosterveld’ galmt uit de speakers, waarna de omroeper alle namen van SVBO opleest. De wedstrijd staat op het punt van beginnen en het lijkt nog behoorlijk rustig langs de lijn. Prompt loopt de kantine leeg en stapelen mensen zich achter het doel van Nieuw-Buinen. De eerste minuten laten beide ploegen zien dat ze gebrand zijn om te winnen. Fysiek hard spel waarbij de scheidsrechter direct al flink moet optreden.

De tribune van SVBO is gedeeltelijk in de clubkleuren van de vereniging terug te zien. Gele stoeltjes, afgewisseld met donkere houten bankjes zorgen ervoor dat deze goed opvalt. Naast deze trekpleister zijn staantribunes waar vandaag ook de nodige supporters gebruik van maakt. Vanuit de bestuurskamer, boven de kantine, heeft men mooi zicht op het veld. Het is dan ook niet verrassend dat ook vanuit hier de wedstrijd wordt bewonderd. Echter, het is prachtig weer en de jassen hebben bij een aantal mensen plaats gemaakt voor T-shirts en korte broeken.

Via een scrimmage is het de thuisploeg die op voorsprong komt. Met luid applaus wordt de goal omarmt door het thuispubliek. Terwijl de keeper iedereen de hemel in prijst, stellen de spelers zich op voor de hervatting. Inmiddels heeft nog een grote groep mensen het sportpark gevonden en zo lijkt het aardig druk langs de lijn. Na een kleine twintig minuten spelen komen de gasten uit Nieuw-Buinen via een goed uitgespeelde aanval, met buitenkant rechts, op gelijke hoogte. Met deze tussenstand kunnen de spelers aan de thee.

De scheidsrechter heeft vandaag een pittige taak. Van alle kanten wordt hij belaagd door de spelers en bezoekers langs de lijn. Wanneer hij uiteindelijk een gele kaart geeft, wordt dit aan de kant beantwoordt met ‘Hè hè, eindelijk!’

De koffiecorner is er eentje die er mag zijn. Pontificaal naast de tribune kunnen mensen genieten van een bakkie. Het is er dan ook erg druk tot het tweede bedrijf begint.  Uiteindelijk ontstaat er een spannende slotfase in de tweede helft! Twee goals in de allerlaatste minuten zorgen ervoor dat de punten verdeeld worden. De wedstrijd eindigt in 2-2.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord