ZZVV komt niet verder dan gelijkspel tegen BSVV

Vv Montfoort pakt drie punten tegen DHSC
15 oktober 2017
Hoogeveen zaterdag en Hardenberg’85 delen de punten
15 oktober 2017

ZZVV komt niet verder dan gelijkspel tegen BSVV

BOVENSMILDE – ZZVV heeft voor het eerst in vier competitiewedstrijden puntverlies geleden. Op bezoek bij BSVV in Bovensmilde kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel. Na een vroege tegentreffer creëerde de ploeg een zeer behoorlijk aantal kansen maar daarvan benutte het er maar één. Omdat de gehele top acht van de ranglijst niet wist te winnen, blijft ZZVV samen met LTC koploper in 3D.

Vorige week scoorde ZZVV al na vier minuten tegen Fit Boys, deze week stond het na vier minuten op een 1-0 achterstand. Marten Homan mikte vanaf een goede twintig meter de bal prachtig over Jelle Verburg. Na de vroege openingstreffer was het vooral ZZVV dat gevaarlijk was voor het doel. Sander Hartman, Michael ter Wal en Janou van Veen kregen de bal echter niet achter doelman Daan Budding. Paul Bos probeerde het nog met een omhaal maar ook die poging, die zeker fraai was, leverde geen doelpunt op.

BSVV werd voor rust nog één keer gevaarlijk via Homan die dit maal de bal net naast het doel van Verburg kopte. Janou van Veen leek in de slotminuten van de eerste helft de gelijkmaker op het bord te kunnen zetten doen hij alleen richting Budding mocht na een mispeer achterin bij BSVV, de doelman kwam echter goed uit zijn doel en voorkwam een treffer van Van Veen.

Vlak na rust was Van Veen direct weer gevaarlijk. Eerst pareerde Budding en even later zag hij zijn voorzet bijna binnenvallen bij de tweede paal. Halverwege de tweede helft kwam ZZVV dan toch op gelijke hoogte. Een afgeslagen corner werd goed op de wreef geraakt door Michael ter Wal die zijn bal hard tegen de touwen zag belanden. Een mooie gelijkmaker. Een paar minuten na de treffer van Ter Wal moest de thuisploeg door met tien spelers. Robbin Timmer kreeg, het leek wat overdreven, zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.  In de laatste tien minuten kreeg ZZVV nog drie goede kansen om drie punten mee te nemen naar Zuidwolde maar Budding bleek elke keer een sta in de weg. Zowel Paul Bos als de ingevallen Westerbeek wisten de bal niet achter de doelman te krijgen, waardoor de punten werden gedeeld.

Doordat de gehele top acht van 3D niet wist te winnen blijft ZZVV op doelsaldo wel koploper. Volgende week speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen SCN dat na vier wedstrijden nog puntloos is.

Opstelling ZZVV: Verburg; Dijkstra (67. Westerbeek), Mulder, Vos, Uiterwijk Winkel (74. Schinkel); Capellen, Hartman, Bosscher; Van Veen, Bos, Ter Wal.

Man van de wedstrijd: Michael ter Wal.

Tekst: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord