Dames Zw. Boys 1 winnen, dames 2 boekt progressie!

Spanning in de top om de ‘Beltona Topscorer van de regio’
16 oktober 2017
Vak-9 ziet Hegelsom winnen van EWC’46
17 oktober 2017

Dames Zw. Boys 1 winnen, dames 2 boekt progressie!

Ook deze zaterdag stonden er weer twee wedstrijden op het programma voor de damesafdeling van Zwartemeerse Boys. Dames 2 mocht het eindelijk thuis proberen, terwijl Dames 1 achter het stadion van Emmen tegen Emmen Vr1 mocht spelen.

Omdat ik iedereen graag met een goed gevoel wil achter laten na dit verslag, zullen we ongebruikelijk beginnen met de wedstrijd tussen Emmen Vr1 en Zwartemeerse boys Vr1. Emmen was een oude bekende, waarvan de dames wisten dat er altijd veel fysieke strijd bij te kijken kwam. Ook deze zaterdag was dat niet anders, want het leek wel dat het rugbyveld van 500 meter verderop voor een dagje verplaatst was. Een harde en chaotische wedstrijd volgde, waarbij het niet meewerkte dat het volumeknopje van de scheidsrechters fluit redelijk laag stond afgesteld. Als het de bedoeling van de Emmense vrouwen was om Zwartemeerse boys niet aan spelen te laten toe komen, dan werkte dit prima. Ondanks dat het bij rust 3-0 stond voor de dames uit Zwartemeer, was iedereen het erover eens dat het spel niet goed was. Dat deze wedstrijd eindigde met 22 speelsters en een 6-4 stand voor de boys was een wonder. Ik hoop voor de vaste supporters van Emmen dat niet iedere wedstrijd met deze instelling wordt afgewerkt, want het was verschrikkelijk om te zien. Onze dank gaat uit naar Leon, die bij gebrek aan assistent-scheidsrechter deze rol vandaag op zich nam. Ook een compliment voor de dames, want ondanks de verhitte duels die plaats vonden op het veld, wisten ze hun hoofd koel te houden. 9 punten uit 4 wedstrijden, een prima start van het seizoen!

En dan de meiden van Vrouwen 2, die na 3 wedstrijden nog op 0 punten stonden. De meiden ontvingen DOS Vr1, die eveneens nog geen wedstrijd hadden gewonnen, om 10:00 op het eigen sportpark De Koel. In tegenstelling tot de wedstrijd die later op de middag gespeeld werd, was het spelbeeld hier veel vriendelijker. Beide teams kwamen lekker aan voetballen toe, en kansen waren er aan beide kanten te noteren. DOS nam de leiding na 2 doelpunten, waarna Vrouwen 2 de kop niet liet hangen en de 1-2 lieten noteren. Een prima goal van Lisanne, die van buiten de 16 raak schoot. Helaas was de vreugde van korte duur, want voor rust stond het alweer 1-3. Ook in de tweede helft werd er prima gevoetbald door beide teams, onder heerlijke omstandigheden door het lekkere najaarszonnetje. DOS had het betere van het spel, maar Vrouwen 2 bleef telkens gevaarlijk in de tegenstoot. In de eerste helft lieten de dames DOS iets teveel komen, maar toen er in de rust overgeschakeld werd naar een 433 systeem lag de zwaartekracht van de wedstrijd vooral op het middenveld. Toen circa 10 minuten voor tijd Jessy haar inzet op de doellijn gekeerd zag worden, en DOS in de tegenstoot de 4e van de middag liet noteren was de spanning over. De wedstrijd eindigde in een 1-4 nederlaag. Ondanks dat er verloren is, voelt een wedstrijd als dit toch beter aan dan de eerste twee wedstrijden van het seizoen waarin kansloos verloren werd. Het is aan de dames de taak om deze lijn door te trekken, want dan komen de eerste punten vanzelf!

Volgend weekend speelt Dames 1 thuis tegen VV Annen Vr1 om 14:00. Bij deze wedstrijd staat er niets meer op het spel, omdat het een inhaalwedstrijd uit de beker betreft. Annen, dat uitkomt in een andere 5e klasse, is het seizoen even goed begonnen als Dames 1 door nog maar 3 verliespunten te hebben. Het belooft een interessante wedstrijd te worden, waarbij we alle support kunnen gebruiken.  Dames 2 heeft een vrij weekend.

Tekst en foto: Tim Funke (Zw. Boys dames)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord