Protos wist met snel aanvalsspel Valther Boys te overklassen

Samenvatting Hoogeveen – GRC Groningen (22-10-2017)
23 oktober 2017
ValtherBoys verliest wederom met grote cijfers
23 oktober 2017

Protos wist met snel aanvalsspel Valther Boys te overklassen

Binnen 5 minuten was Robin Soppe reeds 2 maal voorbij de Valther boys achterhoede maar beide keren eindigde de aanval met een corner. Enkele minuten later wist Michel Overweg een terugspeelbal te onderscheppen en gelijk de Valther Boys keeper Mestemaker voorbij te spelen, verdediger Martin Webers kon nog juist ingrijpen. In de 8ste minuut was het wel raak, Michel Overweg jaagde door op de keeper die daaropvolgend tegen hem opschoot, Michel pikte de bal op en opende de score, 0-1. Daarna was het tweemaal Valther Boys dat gevaarlijk werd, beide keren ontbrak het bij de Valther Boys voorwaartsen aan scherpte. Na een half uur spelen veroverde Bas Grobbe de bal en legde deze terug op Michel Overweg, deze plaatste de bal  onhoudbaar in de hoek, 0-2. Op slag van rust gaf Robin Soppe de bal mee op de mee opgekomen Michel Overweg, deze liep de keeper voorbij maar vergat daarna te scoren. Nog waren de kansen in de eerste helft niet voorbij, Robin Soppe speelde Bas Grobbe voor het doel aan, deze werd door Valther Boys keeper naar de zijlijn gedwongen, daar omspeelde Bas de keeper om vervolgens de bal  terug te leggen op de voor het doel staande Stef Smits, deze schoot echter te zacht in waardoor Nick Hulshof kon keren.

Direct na rust jaagde Michel Overweg door op een te zachte terugspeelbal op doelman Mestemaker, Robin Soppe ving de weggeroeide bal op en lobde deze over Mestemaker, 0-3.  Even later jaagde Protos de Valther Boys achterhoede wederom op, ditmaal wist Michel Overweg de bal rond de middellijn op te pikken en gelijk diep te spelen op Robin Soppe die daarna alleen voor de doelman gecontroleerd scoorde, 0-4. Valther Boys bleef het voetballend proberen en wist even later ook te scoren, een schot vanaf 20m ging via de rug van een Protosspeler de hoek in, 1-4. Daarna was het weer Protos, Michel Overweg kon alleen op de Valther Boys keeper aan en werd door deze gevloerd. De toegekende penalty werd door hemzelf verzilverd, 1-5. Valther Boys kreeg daarna een vrije trap die richting de 2de paal ging, vlak voor het doel werd de bal door 2 spelers gemist waardoor deze in het doel belandde, 2-5. Protos bleef aanvallen en een kwartier voor het eindsignaal passte Roy Soppe op zijn broer Michel, deze kapte de keeper uit en scoorde bekwaam. Nadat Robin Soppe de 2-7 gescoord had, kwam er nog vloeiende aanval van Protos waar Stan van der Veen aan de basis stond met een mooie opening op Michel Overweg die met zijn voorzet op maat Robin Soppe de 2-8 liet binnenschieten. Protos voetbalde deze middag met veel energie en goed combinatiespel en hield hieraan een verdiende overwinning over.

Tekst & foto’s: Gert Plas (vv Protos)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord