ValtherBoys verliest wederom met grote cijfers

Protos wist met snel aanvalsspel Valther Boys te overklassen
23 oktober 2017
SVV’04 wint van HODO
23 oktober 2017

ValtherBoys verliest wederom met grote cijfers

De laatste twee wedstrijden konden niet in winst omgezet worden door ValtherBoys, vandaag kwam Protos op bezoek en wou men het tij keren. Helaas liep het deze middag anders voor de groen-witten. Protos ging de wedstrijd net even anders in als ValtherBoys, men was veel te slap en Protos was steeds een stap eerder. Al na 5 minuten voetbal was er de eerste kans voor Protos, een te korte terugspeelbal van Tim Ottens werd opgepikt door Michel Overweg, maar Nick Hulshof kon ternauwernood erger voorkomen en wist de bal corner te tikken. Een paar minuten later was het wel raak voor Protos. Keeper Mestemaker schoot tegen Overweg op en in de rebound maakte hij het af. ValtherBoys kreeg hierna wat kansen maar het ontbrak de voorwaartsen aan scherpte. Michel Overweg wist zijn kansen wel te pakken, Bas Grobbe ging er over de vleugel vandoor en zijn voorzet werd door Overweg op de juiste wijze afgemaakt. ValtherBoys werd hierna van het kastje naar de muur gespeeld en Protos overheerste. Robin Soppe stoomde naar voren en legde de bal aan de mee opgekomen Overweg af, hij omspeelde de keeper van ValtherBoys maar vergat te scoren. De kansen bleven zich aan één rijgen  voor Protos. Robin Soppe gaf de bal mee aan Bas Grobbe, deze omspeelde de doelman van ValtherBoys en legde de bal terug op Stef Smits, Nick Hulshof wist voor ValtherBoys net voor rust erger te voorkomen en kon op tijd ingrijpen waardoor het bij 0-2 bleef.

Na de rust werd ValtherBoys echter volledig overlopen. Een verkeerd uitgespeelde bal door Mestemaker werd door Robin Soppe opgepikt en met een fraaie boogbal laat hij Mestemaker kansloos. Protos bleef jagen op de achterhoede van ValtherBoys en deze wisten hier geen raad mee. Michel Overweg pikt de bal ter hoogte van de middellijn op en zet Robin Soppe over de vleugel aan het werk. Deze komt alleen voor Mestemaker en scoort beheerst. ValtherBoys bleef ook de aanval zoeken en dat resulteerde in de 60e min. in een treffer van Nick Hulshof, een afgeketste bal via de rug van een Protos speler verdwijnt in het doel. Protos raakte hiervan niet in paniek en een paar minuten later lopen ze uit naar een 1-5 voorsprong. Michel Overweg kan alleen op keeper Mestemaker afgaan en wordt gevloerd binnen de zestien en hij benut de toegekende strafschop zelf. Kort hierop is er een vrije bal aan ValtherBoys zijde, deze wordt in de verdediging van Protos door iedereen gemist,  Dennis Middeljans mist hem niet en het  word 2-5. Protos loopt hierna uit naar een 2-8 overwinning met een paar vloeiende aanvallen van Michel Soppe en Robin Soppe. Protos wist deze middag verdient te winnen door een maximale inzet te tonen.

 Tekst & foto’s: Bert Tibbe (Valther Boys)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord