Weiteveen pakt weer 3 punten na overwinning op EHS’85

Vlog WKE’16 zaterdag 1: Op bezoek bij FC Klazienaveen
23 oktober 2017
FC12 is op zoek naar sfeer- foto- en wedstrijdverslagen
24 oktober 2017

Weiteveen pakt weer 3 punten na overwinning op EHS’85

Weiteveen was na 3 nederlagen op rij weer toe aan een overwinning. Dit moest afgelopen zondag thuis gebeuren tegen EHS’85.

De wedstrijd begon rommelig en ging gelijk op. De beste kans in de beginfase van de wedstrijd was voor Weiteveense Boys, na een kwartier speelde legde Roudy Steffens de bal op het hoofd van Peter Menke maar keeper Jesper Katoen van EHS’85 redde goed. Een paar minuten later viel Tristan Wesseling van Weiteveense Boys geblesseerd uit en kwam Niek Wesseling voor hem in het team. Bijna direct hierna kreeg Weiteveense Boys een vrije bal op ongeveer 25 meter van het doel, Peter Imming schoot deze vrije bal mooi in de linkerbovenhoek en hierdoor kwam de stand na 20 minuten voetballen op 1-0 te staan. In de resterende minuten van de eerste helft kregen beide ploegen nog kleine kansjes maar het bleef een wedstrijd die grotendeels uitgevochten werd op het middenveld.

Drukke tweede helft

EHS’85 kwam goed de kleedkamer uit na de rust want na nog geen 3 minuten voetballen in de tweede helft maakte de in de rust het veld ingekomen Sander Katoen er alweer 1-1 van met een schot in de rechter onderhoek. Waar het eerste doelpunt van Weiteveen al mooi was, was de 2-1 van Stefan Bernsen minsten net zo mooi. Bij het wegwerken van de bal schoot keeper Jesper Katoen van EHS’85 de bal bij Stefan Bernsen in de voeten die net iets voor de middellijn stond en hij schoot de bal in een keer tussen de palen. Na 58 minuten voetballen was de stand 2-1. Hierna drong EHS’85 erg aan, de 2-2 hing in de lucht. Deze viel ook bijna via een vrije bal in de 82e minuut maar de paal bood redding voor Weiteveen. In de 87e minuut viel er ook nog een rode kaart voor EHS’85, Aleksander Zivanovic pakte zijn 2e gele kaart op de rand van de 16. De vrije bal voor Weiteveen leek veel belovend, maar er kwam niks uit.

Aanstaande zondag gaat Weiteveen op bezoek bij DSC’65 in Dalerveen.

Door: Pim Staal (Weiteveen)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord