Dames 1 Zw.boys boekt grote overwinning!

FC12 is op zoek naar sfeer- foto- en wedstrijdverslagen
24 oktober 2017
Kan jij een aardig potje schrijven?
26 oktober 2017

Dames 1 Zw.boys boekt grote overwinning!

Afgelopen zaterdag stond er inhaal/beker op het programma! Voor Vrouwen 2 betekende dit een vrij weekend, omdat ze nog geen wedstrijd gemist hadden. Voor Vrouwen 1 stond er een bekerduel op het programma tegen VV Annen Vr1. Een ideaal moment om met de hele selectie een teamfoto te gaan maken voor de wedstrijd, aangezien er normaal altijd een gedeelte mee moet met vrouwen 2. Helaas kon niet iedereen het redden vandaag, waardoor er toch wat dames missen.

Zowel Annen als Vrouwen 1 waren al uitgeschakeld voor de beker, waardoor er niets meer op het spel stond. Wedstrijdritme en fit blijven was dus de opgave, in een sportief verlopen wedstrijd. In de competitie, waar beide ploegen elkaar ontlopen, staan beide teams er even sterk voor met 3 verlies punten. Dat beloofde een spannende en gelijk opgaande wedstrijd.

De wedstrijd, die om 14:00 zou beginnen, begon al om 13:10 na overleg tussen beide teams.
Al heel snel viel de 1-0, Liz die naar eigen zeggen eindelijk weer op het middenveld stond werd prima vrijgespeeld door Lisanne en de eerstgenoemde schoot van bijna 25 meter knap raak! Tien minuten later nam Emma dit voorbeeld over door de 2-0 aan te tekenen nadat ze weg werd gestuurd vanaf de rechterkant door Liz. Het was duidelijk dat Vrouwen 1 het beste van het spel had, maar door de aanvallende manier van spelen gaf het ook af en toe wat kansjes weg. Veel van deze kansen werden onschadelijk gemaakt door de drie mans verdediging, en als die eens mis zaten was er altijd nog Manon die een prima pot speelde als keeper. Toch konden de dames niet voorkomen dat Annen weer terug in de wedstrijd kwam toen de 2-1 viel. Maar spanning, daar houden onze dames niet van. Leonie, die de afgelopen weer ouderwets op dreef is, maakte er al snel 3-1 van op aangeven van wie anders dan Lisanne. Lisanne is dit seizoen, mede door enkele rake corners, al goed voor 9 assists in 7 officiële wedstrijden. (10 als je dames 2 mee rekent) Vlak voor rust stormde Leonie alleen op de keepster af, maar behield het overzicht goed en zag dat de jarige Jessy-Lee vrij stond bij de tweede paal. Deze hoefde de paal enkel nog binnen te lopen om de ruststand op 4-1 te bepalen. De hooligans van ons team vonden dit een mooi moment om er een heus verjaardagsliedje uit te gooien. 4-1 bij rust dus!

Zoals wel vaker dit seizoen, blijken de eerste 5 minuten na een fluitsignaal dodelijk voor de dames. Vorige week werden er twee doelpunten van Emmen geïncasseerd en ook vandaag vielen de 4-2 en 4-3 vlak na rust. Prima scherpe start van Annen, maar het kan haast geen toeval meer zijn dat in iedere wedstrijd dit seizoen tegendoelpunten vallen vlak na het fluitsignaal. De rust zal vast te gezellig zijn. Martine, die dit seizoen al twee keer wist te scoren uit een corner, vond het wel mooi geweest en gaf een prima bal op Lisanne. Lisanne wist deze bal te promoveren tot een doelpunt. 5-3! Toen even later de 6-3 viel, een goal van Leonie op aangeven van Sophie, was de wedstrijd gespeeld. Helemaal toen Lisanne door een fout in Anner verdediging de bal ontving op een mooie plek. Deze fout strafte ze af met de 7-3. Wedstrijden van Vrouwen 1 zijn dit seizoen uitermate doelpuntrijk, want met meer dan 9 doelpunten gemiddeld per duel valt er altijd wel iets te beleven. Er wordt gemiddeld iedere tien minuten een andere stand op het scorebord gezet! En dat ligt niet enkel aan onze eigen dames, want ook Annen bleef mooi mee doen en tekende de 7-4 aan. Linda kreeg vlak voor het eindsignaal op randje 16 de bal van Judith. Met haar chocolade been wist ze de bal in de verre hoek te laten ploffen waardoor het alweer 8-4 was! En dat was niet alles, want de wedstrijd werd beëindigd met een stand van 9-4.  Linda wilde niet als laatste op het wedstrijdformulier komen en gunde Leonie de afsluiter.

Al met al een prima resultaat, iedere week weten de dames het netje goed te vinden. Dat er dan wat ruimte achterin weg wordt gegeven waardoor we doelpunten incasseren is jammer. Toch zie ik liever een wedstrijd die in 9-4 eindigt, dan een waar het 0-0 wordt. Vooral met het koude weer op komst. Volgende week staan er enkele toppers op het programma! Vrouwen 1 staat 3e en krijgt bezoek van nummer 4 KSC, terwijl in dezelfde competitie koplopen SVBO bezoek krijgt van het sterke team van SPW die tweede staan. Ook vrouwen 2 mag zaterdag weer aan de bak, om 10:00 trappen ze af tegen SCN in Nieuwlande!

Tekst & foto: Tim Funke (Zw. Boys)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord