VFL Osnabrück. 3e liga. De clubkleuren verschrikkelijk, het stadion schitterend

Hoogeveen zaterdag haalt dubbele cijfers tegen FDS
29 oktober 2017
vv Protos verliest nipt van vv Schoonebeek
29 oktober 2017

VFL Osnabrück. 3e liga. De clubkleuren verschrikkelijk, het stadion schitterend

Op zaterdag 28 oktober besloot ik, met nog 4 vrienden, naar VFL Osnabruck tegen FSV Zwickau te gaan. Onlangs ben ik gestopt met voetballen en heb besloten op zaterdagen wedstrijden te gaan bezoeken. In de regio, maar ook over de grens.

Met nog een lichte kater van de dag er voor, (mijn clubvoorkeur is FC Emmen) reden we om 11:00 uit Emmen.
VFL Osnabruck staat laatste en moesten vandaag gas geven, alle ingredienten zijn dus aanwezig voor een gezellige dag.

Nadat we, na een trip van meer dan 2 uur, de auto in Osnabruck geparkeerd hadden, werd het wel tijd voor een hapje en een drankje. Om het stadion heen staan overal kraampjes. Bratwurst en currywurst bij de vleet. Lekker! Nog zin in een biertje? Voor 1,50 koop je jezelf een flesje bier, maar dan moet je ‘m wel weer zelf in het krat zetten. Schitterend toch? Zie je dat voor je hier in Nederland? Nee, ik niet.

Om het stadion heen hing een gemoedelijke sfeer. De fans komen letterlijk uit de woonwijk lopen voor een potje voetbal. Ligging lijkt wat dat betreft wel op dat van Go Ahead Eagles.

Aangezien foto’s maken bij ultra groeperingen, welke vandaag de Violet Crew is, vaak niet gewaardeerd word kozen wij voor de tribune er tegenover, deze tickets kosten 13 euro. Prima.

8500 fans zagen een waar schouwspel waarin Nederlander Reimerink de 1-0 voor zijn rekening nam. VFL liep uit naar 4-0 en het was een ware show. De sfeer was goed en je voelt bent hardstikke welkom als groundhopper, maar dan wel op de Westkurve. Deze wil ik aanraden als je wil genieten van een wedstrijd in Osnabruck en daar ook foto’s van wil hebben, want op de andere staantribune gelden andere regels.

Al met al, een ouderwets gezellig dagje voetbal, zoals het hoort te zijn.

Tekst & Foto’s: Arjan Bouwmeester

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord