ZZVV verslaat SVN’69 na effectieve eerste helft

Nostalgie bij volksclub vv Drenthina
28 oktober 2017
Hoogeveen zaterdag haalt dubbele cijfers tegen FDS
29 oktober 2017

ZZVV verslaat SVN’69 na effectieve eerste helft

ZUIDWOLDE – Na twee gelijke spelen op rij heeft ZZVV weer eens drie punten toegevoegd aan het seizoentotaal. Op het eigen sportpark werd SVN’69 met 4-1 verslagen. De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste helft waarin bijna alle kansen werden benut, waardoor de ploeg uiteindelijk met een 3-0 voorsprong de rust in ging. Na rust kwam de overwinning geen moment meer in gevaar.

Op het winderige Woltingeslag waren de eerste twintig minuten nauwelijks het kijken waard. Beide ploegen hadden veelvuldig ruzie met de bal waardoor enig gevaar voor de doelen ontbrak. Jarno Westenbrink was de eerste speler die gevaarlijk werd maar zag halverwege de eerste helft drie keer een inzet geblokt worden. Janou van Veen tekende voor de eerste poging van de thuisploeg, hij zag zijn schot naast gaan. Sander Hartman brak uiteindelijk de ban. De middenvelder mocht vanaf randje zestien aanleggen en schoot via de paal raak.

Bram Otten verdubbelde de voorsprong zeven minuten voor het rustsignaal. De aanvaller ontving de bal van Stefan Dijkstra, draaide zich net buiten de zestien makkelijk vrij en schoof de bal met ogenschijnlijk gemak langs doelman Klaas Schra. De minuten die voor rust nog volgden waren doorslaggevend voor het resultaat van de middag. Vlak voor rust haalde Elrick Mulder een inzet van de doorgebroken Denzel van Halen van de lijn en in de blessuretijd van de eerste helft benutte Michael ter Wal een strafschop die hij zelf verdiende toen Klaas Schra hem binnen de lijnen naar beneden trok. Door de 3-0 ruststand was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

De wedstrijd werd helemaal in het slot gegooid toen na tien minuten in de tweede helft Bram Otten zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Janou van Veen leverde een piekfijne voorzet af die door Otten prachtig tegendraads in de verre kruising werd gekopt. Halverwege deed SVN’69 nog wat terug. Invaller Bastian Liemburg kreeg de bal na een kleine richtingsverandering langs doelman Jelle Verburg en redde daarmee de eer. In het vervolg van de wedstrijd was er nog een behoorlijk aantal kansen te noteren, de meerderheid voor ZZVV, maar doelpunten vielen er niet meer te bejubelen.

Door de overwinning blijft ZZVV tweede staan in 3D achter koploper LTC dat concurrent Hollandscheveld versloeg. Volgende week reist ZZVV af naar Ommen voor de wedstrijd tegen OZC.

Opstelling ZZVV: Verburg; Dijkstra, Mulder, Schinkel (74. Vos), Uiterwijk Winkel; Westerbeek (46. Capellen), Hartman, Bosscher; Van Veen, Otten, Ter Wal (74. Reinink)

Man van de wedstrijd: Bram Otten.

Tekst: Aljan Wassens (ZZVV)

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord