Schoonebeek boekt nipte maar verdiende zege tegen Protos

Samenvatting & reacties Nieuw Buinen – Hoogeveen
29 oktober 2017
Vak 9: Hegelsom sleept met 10 man toch een punt binnen!
30 oktober 2017

Schoonebeek boekt nipte maar verdiende zege tegen Protos

Schoonebeek ontving op de eerste zondag in de wintertijd het altijd lastige Protos, Protos is de tweede in een serie van drie toppers (Titan, Protos en WKE) die Schoonebeek achter elkaar krijgt. Protos staat bekend als een fysiek sterke ploeg met een opportunistische spelopvatting. Maar op basis van het betere veldspel en de vele kansen, trok Schoonebeek terecht de nipte 1-0 overwinning naar zich toe.

Beide teams hadden de tijd goed ingesteld en met name Schoonebeek speelde een kansrijke eerste helft, waarin het eigenlijk al de overwinning veilig kon stellen. Met verzorgd voetbal drong Schoonebeek Protos terug en creëerde het diverse kansen. Protos loerde op de counter en probeerde zo snel mogelijk de spitsen te bereiken. In de tweede minuut speelde Jeffrey Berens de bal op Niek Huser wiens uithaal rakelings naast ging. Maar Protos antwoordde even later via Roy Soppe, die de bal over de uitgekomen doelman Martin Berens en over het doel krulde. In de 18e minuut opende Schoonebeek de score; een vrije bal van Ruben Hoek zeilde over, de onjuist opgestelde, doelman Michel Soppe in de linker kruising, 1-0. Een gretig Schoonebeek bleef de aanval zoeken, en in de 21e minuut kreeg Kevin Poker een bal met moeite onder controle en stevende op doelman Soppe af, deze redde bekwaam met zijn rechtervoet. Ook even later in een één op één duel met Niek Huser voorkwam Soppe verdere schade. Ondanks dus de vele kansen voor voornamelijk Schoonebeek was de ruststand slechts 1-0.

De rust benutte Protos om zich mentaal weer op te krikken en ging scherper van start. Drie minuten na de hervatting negeerde scheidsrechter Boxem een overtreding op Johan Bos, en mocht Michel Overweg doorgaan, maar deze schoof naast. Protos deed er fysiek nog een schepje bij op, en ging duels op de grens van toegestane aan. Maar het ging er ook herhaaldelijk over; het leverde de bezoekers een handvol gele kaarten op. Met name in de 56e minuut, na een pittige overtreding op Jeffrey Berens (die van achteren de wedstrijd uit geschopt werd), toonde scheids Boxem slechts geel. Voor het commentaar daaropvolgend trok hij nog twee keer geel voor Protos-spelers. Protos zocht het dus in fysieke oplossingen, en vergat te voetballen; het pompte de bal naar voren, en hoopte dat deze een keer goed viel. Schoonebeek stelde daar beter voetbal tegenover, en kreeg dan ook weer in de tweede helft de betere kansen. In de 62e minuut legde Jan Willem Wubkes een bal op de lat, en strandde Kevin Poker twee minuten later op doelman Soppe. Schoonebeek had de tweede helft meer moeite met Protos dan voor de thee. En omdat de 2-0 maar niet viel, bleef Protos in een beter resultaat geloven. Martin Berens reduceerde in de 69e minuut op uitstekende wijze een snel genomen Protos-vrije bal tot corner. Protos loerde op een foutje van de Schoonebeekverdediging die dus tot uiterste concentratie werd gedwongen. Johan Bos greep enkele keren goed in en de kopsterke Ralph Levelink was heerser in de lucht. Schoonebeek moest aan het einde diep gaan, maar sleepte uiteindelijk wel de zwaar bevochten en verdiende overwinning over de eindstreep.

Schoonebeek blijft zo bovenin de vierde klasse D goed meedoen, en speelt volgende week de volgende topper; uit bij koploper WKE. Protos speelt volgende week ook weer een topper; het krijgt namelijk medekoploper Sweel op bezoek..

Zondag 29 oktober 2017: Schoonebeek – Protos 1 – 0  (1–0)

Scoreverloop:
18 min: 1-0 Ruben Hoek

Tekst: Peter Striper

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord