Erica ’86 2 wint nipt van ZZVV 4

Weiteveen verliest ruim in Dalerveen van DSC’65
30 oktober 2017
FC Klazienaveen wint dik van Nieuwleusen
31 oktober 2017

Erica ’86 2 wint nipt van ZZVV 4

Doordat de competitie dit jaar laat begon, er een oneven aantal ploegen in de competitie zit en een tegenstander eenmaal af moest zeggen, kon het gebeuren dat Erica ’86 2 eind oktober pas toe was aan de derde competitie wedstrijd. Het nog ongeslagen ZZVV 4 kwam op bezoek.

Waar 86 veelal uit ‘jonge’ spelers bestaat, bleek ZZVV een ervaren team te hebben dat het balletje goed rond kon laten gaan. Het begin van de wedstrijd was gelijkwaardig, maar na een aantal speldenprikjes aan beide kanten opende 86 de score. Een voorzet van Raymon Heijnen vanaf de linkerkant werd goed door Bobby Veldman verlengd met het hoofd. De goal viel ongeveer halverwege de eerste helft. In het restant van de eerste helft was 86 iets beter en kreeg het ook de betere mogelijkheden, maar met 1-0 werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft een ander spelbeeld. ZZVV zette 86 vol onder druk en ging op zoek naar de gelijkmaker. 86 kon niets anders dan tegenhouden en dit lukte vrij aardig. Keeper Saaltink kreeg genoeg te doen, maar stond zijn mannetje. Tot de 60e minuut. De aanvoerder van ZZVV kreeg te veel ruimte en kon vanaf randje 16 de gelijkmaker binnen schieten. De wedstrijd leek de goede kant op te vallen voor de ploeg uit Zuidwolde, maar uit de eerste de beste tegenaanval werd de voorsprong door 86 weer hersteld. Wilco Koopman schoot een afgeslagen vrije trap schitterend tegen de touwen. 86 nam de verdedigende stellingen weer in en kwam er sporadisch uit op de counter. Deze insteek werkte, want de voorsprong werd niet meer weg gegeven. De ploeg had zelfs op 3-1 kunnen komen, maar Marco Boer faalde jammerlijk.

Tekst: Erwin Kupers (Erica ’86)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord