FC Klazienaveen wint dik van Nieuwleusen

Erica ’86 2 wint nipt van ZZVV 4
31 oktober 2017
Sober duel brengt de dames Zwartemeerse Boys drie punten
31 oktober 2017

FC Klazienaveen wint dik van Nieuwleusen

TV Drenthe was aanwezig bij de wedstrijd FC Klazienaveen tegen Nieuwleusen. Voor FC Klazienaveen was dat een extra stimulans om goed voor de dag te komen. En dat deed FC Klazienaveen ook. 

Behalve de eerste minuten was het FC Klazienaveen dat nadrukkelijk het doel van Nieuwleusen zocht. Een doelpunt bleef in eerste instantie echter uit. Meerdere goede kansen werden gekeerd door de keeper of een verdediger van Nieuwleusen. Daarbij moest FC Klazienaveen oppassen dat een sporadische uitbraak van Nieuwleusen ze niet het deksel op de neus zou doen. Een paar minuten voor rust brak Stan Kroeze de ban. Hij maakte de 1-0 nadat de Nieuwleusen verdediging de bal niet uit hun strafschopgebied kreeg. Even later had FC Klazienaveen een strafschop moeten krijgen. De scheidsrechter kende die niet toe maar even later wel toen Dyon Kuhl over het been ging van de laatste man van Nieuwleusen. Deze verzilverde Harrie Gerdes voor de 2-0. Even later maakte Nieuwleusen de 2-1. Een voorzet voor het doel van FC Klazienaveen werd door iedereen gemist en caramboleerde via de buik van een Nieuwleusen speler in het doel. Dat leek de ruststand te worden maar Stan Kroeze zette FC Klazienaveen op slag van rust weer op twee doelpunten voorsprong. Vanaf randje strafschopgebied schoot hij keihard de bal via onderkant lat schitterend in het doel voor de 3-1.

Na rust was het eerst billenknijpen voor FC Klazienaveen. Nieuwleusen had blijkbaar alle schroom van zich afgegooid en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Daarvoor kregen ze ook wel een aantal mogelijkheden maar daar gingen ze slordig mee om en scoorden niet. FC Klazienaveen kwam maar sporadisch meer tot een aanval en bij 1 van deze aanvallen werd Iwan Lambers onderuitgehaald door de keeper van Nieuwleusen. De hierop toegekende strafschop werd benut door Melroy Hemme voor de 4-1 en daarmee was het verzet van Nieuwleusen gebroken. FC Klazienaveen liep nog uit naar 5-1 via Jasper Woelders en 6-1 via Dyon Kuhl. Daarmee houdt FC Klazienaveen weer de traditie in ere om te scoren in de slotminuut (nu al 5 keer op rij). Volgende week moet FC Klazienaveen om 15.00 uur aantreden bij Zuidhorn.

Tekst & Foto: FC Klazienaveen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord