Sober duel brengt de dames Zwartemeerse Boys drie punten

FC Klazienaveen wint dik van Nieuwleusen
31 oktober 2017
Omroeper gezocht WKE’16 – vv Schoonebeek
2 november 2017

Sober duel brengt de dames Zwartemeerse Boys drie punten

Zaterdag stond de wedstrijd Zwartemeerse boys Vr1 – KSC Vr1 op het programma. Vrouwen 2 had helaas geen wedstrijd, omdat tegenstander SCN niet genoeg dames bij elkaar kon krijgen.

Een half uurtje vroeger dan gewend, werd er zaterdag om 13:30 afgetrapt op sportpark de Koel in de wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst. Vrouwen 1 die al 2 seizoenen lang in de top mee draaien, en graag eens bovenaan eindigen, en KSC dat ieder jaar een stapje maakt en dit jaar hoopt de definitieve aansluiting bij de bovenste ploegen te vinden. Met een niet geheel fitte en complete selectie verscheen Vrouwen 1 aan de start. Toch bleek al gauw dat het vandaag niet nodig was om puntjes van onze eigen sportpark te laten wegglippen. Dat het eerste doelpunt viel door een van richting veranderd schot van Lisanne, op aangeven met de hak van Linda, zei veel over het spelbeeld van de eerste helft. De 1-0 werd dus ook op naam van de tegenstand gezet, eigen doelpunt. Er werd in de eerste helft veel energie in het duel gestoken, maar dit leidde meer tot onnodige meters van onze dames dan dat er echt lekker voetbal op de mat werd gelegd. Vlak voor rust viel toch de rustgevende 2-0. Lisanne haar corner kwam in de kluts via Emma voor de voeten van Sophie die dit kansje niet voorbij liet gaan. Met 2-0 zochten we de kleedkamers op.

Na rust was het van belang om de concentratie vast te houden, en te zorgen dat KSC niet het vermoeden kreeg dat er iets te halen viel. Heel lang bleef de tweede helft een duel dat op het middenveld plaats vond. Weinig kansen aan beide kanten, en weinig sensatie voor het publiek. Toch bleef het niet bij 2-0 want vlak voor tijd tekende Sophie voor haar tweede van de middag. Op aangeven van Mirjam wist ze de bal over de keepster te lepelen en de 3-0 te maken. Mirjam leek dat ook wel leuk, want toen Linda haar vlak daarna de bal gaf scoorde ze met een bekeken balletje de 4-0. Hier bleef het ook bij waardoor eindelijk eens de 0 gehouden werd! Geen geweldig duel, maar wel drie hele belangrijke punten. Doordat SPW van SVBO wist te winnen, staan er nu 3 ploegen met 12 punten aan kop. SPW leidt virtueel omdat deze ploeg nog 1 wedstrijd tegoed heeft, maar Vrouwen 1 is opgeklommen naar de 2e plaats! Volgende week wacht DVC uit, terwijl vrouwen 2 het thuis mag opnemen tegen Nieuw Balinge, een op voorhand zware pot want deze ploeg doet bovenin mee.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord