Zwarte Kicksen en de ‘Ons-kent-ons cultuur’ bij SVV’04
5 november 2017
Hoogeveen pas in tweede helft langs Noordster
5 november 2017

Protos thuis langs Sweel

Protos begon sterk en creëerde in het eerste kwartier diverse kansen. Na 7 minuten spelen wist Bart Reinink met een voorzet de vrij voor het doel staande Michel Overweg aan te spelen, deze nam goed aan en plaatste de bal achter Sweel doelman Douwe Bruinsma, 1-0. Even later was het Bram van der Veen die scoorde maar ditmaal werd de goal terecht afgekeurd wegens duwen van Bram. Protos bleef aandringen en scoorde even later wederom, ook ditmaal werd de goal afgekeurd. Langzamerhand veranderde het spelbeeld en gaande weg de 1ste helft begon Sweel druk te zetten. Protos zat er echter verdedigend bovenop en gaf geen echte kansen weg. Sweel moest het hebben van afstandsschoten die door Protos doelman Tim Bakker moeiteloos werden gepakt.

Na bijna een uur spelen gaf de Protos doelman een lange bal die door de laatste man van Sweel Martijn Hilbrands achteruit gekopt werd en door Protos spits Michel Overweg opgepikt, Michel kon alleen doorlopen op de doelman, omspeelde deze en scoorde de 2-0. 2 Minuten later haalde Robin Soppe de achterlijn en wachtte op het juiste moment tot Michel Overweg vrij kwam, deze plaatste daarna de bal mooi in de hoek, 3-0. Sweel kreeg in de volgende aanval een penalty, de weer goed spelende Bram Mittendorff miste een steekpass maar raakte daarbij wel zijn tegenstander. Wouter van der Veen verzilverde deze eenvoudig en bracht de stand op 3-1. Met nog bijna een ½ uur spelen leek Sweel nog kans te maken op een punt maar niets bleek minder waar, de Protos verdediging was te sterk voor Sweel en gaf geen kans meer weg. Ook Protos had voorin niet meer de scherpte om gevaarlijk te worden waardoor de eindstand 3-1 bleef.

Volgende week is Protos vrij en de week erop krijgt het HOC op bezoek.

Tekst & foto’s: Gert Plas (vv Protos)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord