Sfeer- en fotoreportage: ‘De Haagse derby: HBS – Quick’

Overtuigende zege Hoogeveen in Hollandscheveld
5 november 2017
Fotoreportage: Noordwijk onderuit bij Zwaluwen
5 november 2017

Sfeer- en fotoreportage: ‘De Haagse derby: HBS – Quick’

Voor het eerst in 14 jaar werd er weer een Haagse derby tussen HBS en Quick gespeeld. Reden genoeg om de derby van Groesbeek te cancelen en in de avond naar Den Haag te gaan. In de Haagse media werd de voorbije dagen al veel geschreven over deze derby en ze hadden het er over dat er wel eens 3.000 toeschouwers aanwezig zouden kunnen zijn. Bij aankomst had iemand het erover dat HBS maximaal 2.600 toeschouwers aan kon (dit bleek in de praktijk 3.500 te zijn) Het was dan ook niet verrassend dat het overal packed to the rafters was wat je in Nederland alleen zult zien bij de derby van Katwijk en Spakenburg (voor de mensen die niet weten wat is dat betekent dat het overal een mensenmassa was)

Tijdens het rondje om het veld kwam ik ook gelijk in de clinch met fans van Quick. Volgens hen mocht ik, als buitenstaander, hier niet mag staan omdat deze zijde volledig voor Quick was. Uiteraard stribbelde ik even tegen, maar uiteindelijk koos ik toch maar eieren voor m’n geld. In dit soort wedstrijden leg je het namelijk altijd af tegen fanatieke fans die een korte zijde claimen.
Achteraf gezien natuurlijk een goede beslissing want zowel Quick als HBS pakten uit met 2 geweldige pyroshows (vooral de fans van Quick staken bijna de gehele wedstrijd vuurwerk af).
De wedstrijd was op zich leuk, maar kon beter. Quick staat bekend om het verzorgde voetbal, terwijl HBS het zeker dit seizoen meer van inzet moet hebben. Na een aftastend begin, met toch nog 2 redelijke kansen voor Quick, kwam HBS uit het niets op voorsprong. Helaas voor hun werd het al snel gelijk en terwijl het enorm begon te regenen werd het niveau ook lager (spelers hebben dus blijkbaar ook fankennis) .
In de 2e helft kwam Quick snel op voorsprong, waardoor het supportersvak ontplofte. Nadat HBS vlak daarna een penalty miste, was het verzet gebroken en was het wachten op de 1-3. Deze kwam uiteindelijk vlak voor tijd. Vervolgens ontstond er een massale pitch invasion. Overigens had ik het idee dat deze gepland was.
Deze derby had qua sfeer meer dan de derby’s in Katwijk en Spakenburg, maar dat kan natuurlijk komen omdat deze derby zo lang niet is gespeeld.
Tekst & Foto’s: @TheHeeenry
PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord