ZZVV lijdt eerste nederlaag van het seizoen

vv VEV zoekt spelers!
5 november 2017
Clinic 1e selectie Hoogeveen groot succes
5 november 2017

ZZVV lijdt eerste nederlaag van het seizoen

ZZVV is na zeven competitiewedstrijden niet meer ongeslagen. In Ommen werd er met 3-1 verloren van OZC. Door de nederlaag lukte het niet om de koppositie over te nemen van LTC dat verloor van hekkensluiter SCN. De nederlaag tegen OZC was overigens terecht, het spelniveau van de gasten was niet om over naar huis te schrijven en het aantal kansen was gering.

In een zonnig Ommen begon ZZVV nog wel aardig aan de wedstrijd. Na een mooi passje van Martijn Reinink kreeg Janou van Veen de eerste kans van de wedstrijd, de jongeling schoot de bal rakelings voorlangs. Aan de overzijde liet na tien minuten spelen Ruben Strating zien hoe het wel moet. De linksback stormde over de linkerflank zo door richting doelman Verburg die hij kansloos liet met een hard schot. Gesteund door de vroege voorsprong en met een flink portie inzet dwong het gehavende OZC in de eerste helft nog een goede kans af. A-junior Tom Simons kwam vanaf rechts naar binnen en plaatste de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Veel meer kansen vielen er niet te noteren in de eerste helft, slechts twee overtredingen vielen nog echt op. Eerst ontving Nick Hekman ‘een donkergele kaart’ en even later ontving Paul Bos een kaart van hetzelfde soort.

Nadat de zon in de rust had plaats gemaakt voor een regenbui werd het spel er op het veld ook weinig beter op. ZZVV bleef, net als voor rust, volharden in het spelen van lange ballen waarvan er maar heel weinig aankwamen. Daardoor bleef de thuisploeg vrij eenvoudig overeind en verdubbelde het na een kwartier spelen in de tweede helft zelfs de voorsprong. De eerste goede kans werd door Cristian Dijk afgemaakt nadat hij in de zestien de bal ontving, zijn schot in de korte hoek was Jelle Verburg te machtig. Vrij snel na de 2-0 deed ZZVV dan toch wat terug. Doelman Mark Bennemeer kon een vrije bal van invaller Michael ter Wal niet klemmen waarna Kevin Vos het beslissende zetje gaf en daarmee zijn eerste doelpunt voor ZZVV maakte.

Met nog een kwart wedstrijd te spelen verwachtte iedereen een slotoffensief van de gasten. Er werden ook een behoorlijk aantal spelers naar voren gestuurd maar het leverde uiteindelijk slechts één kans op. Een kopbal van Bram Otten leek binnen te vallen maar kwam via de lat uiteindelijk weer terug het veld in. Toen in de eerste minuut van de blessuretijd Niel Koggel de 3-1 binnenkopte was de goed leidende scheidsrechter Kiremit zo verstandig om meteen af te fluiten.

Opstelling ZZVV: Verburg; Mulder, Capellen (67. Schinkel), Vos, Uiterwijk Winkel; Reinink, Hartman, Bosscher (64. Dijkstra); Van Veen (46. Ter Wal), Bos, Otten.

Man van de wedstrijd: Michael ter Wal.

Tekst: Aljan Wassens (ZZVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord