Wedstrijdverhalen Dames 1 & 2 Zwartemeerse Boys
6 november 2017
Vak 9: Hegelsom en Meterik in evenwicht
6 november 2017

FC Klazienaveen blijft winnen

Nu werd bij Zuidhorn met 2-3 gewonnen. In een meer spannend dan hoogstaand duel was het in de eerste helft Zuidhorn dat het meeste balbezit had. Zij waren gretiger dan FC Klazienaveen en zaten er bovenop. Zo kwam FC Klazienaveen nauwelijks aan voetballen toe. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal en die kwam bij Zuidhorn vaker bij een medespeler dan bij FC Klazienaveen. Het was dan ook Zuidhorn dat op voorsprong kwam na een halfuur. Een speler van Zuidhorn kon alleen op keeper Joep Verhaar afgaan en lobde de bal keurig over de uitkomende Joep voor de 1-0. Vlak voor rust maakte FC Klazienaveen echter gelijk. Uit een sporadische aanval wist Jasper Woelders Thyrann Lambers te bereiken die de 1-1 binnenschoot. 10 minuten na rust liet de FC Klazienaveen verdediging zich verrassen door de Zuidhorn spits. Hij kon alleen op doelman Joep afgaan en verzilverde deze kans voor de 2-1. Vervolgens koos Zuidhorn ervoor in te zakken en de voorsprong te verdedigen. Dat pakte voor Zuidhorn niet goed uit.

In de 66e minuut wist Melroy Hemme de 2-2 te maken. De Zuidhorn verdediging kreeg de bal niet weg uit hun strafschopgebied en de Klazienaveners wisten niet af te drukken totdat de bal bij Melroy voor de voeten kwam die met een slap schotje scoorde. In de 82e minuut maakte Nick van der Sleen de 2-3. En dat na een mooie aanval welke begon bij een super crosspass van Rob Groote. Na een paar stations kwam de bal bij Stan Kroeze die op de lat schoot. De rebound was voor Nick van der Sleen die raak schoot. Zuidhorn pompte vervolgens alles naar voren om alsnog de gelijkmaker te maken. Ze waren ook nog twee keer dichtbij maar scoorden niet. Zo bleef het 2-3 en pakte FC Klazienaveen haar 6e overwinning op rij. Donderdag oefent FC Klazienaveen thuis tegen Noordster om 20.00 uur en is het a.s. zaterdag vrij. Een mooie gelegenheid voor alle supporters om zaterdag de wedstrijd FC Klazienaveen JO-19 tegen koploper Musselkanaal te bezoeken. 18 november voetbalt FC Klazienaveen 1 thuis tegen FC Meppel.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord