Valther Boys en Witteveense Boys delen de punten

Hoogeveen pas in tweede helft langs Noordster
5 november 2017
WKE verrast Schoonebeek met snelle openingstreffer
6 november 2017

Valther Boys en Witteveense Boys delen de punten

Eerst even dit, in het programmaboekje wat een ieder krijgt bij het bezoeken van een wedstrijd van ValtherBoys, stond vermeld dat beide ploegen de punten hard nodig zijn. ValtherBoys gaf hieraan direct  gehoor, het startte voortvarend en WitteveenseBoys had het de eerste 20 minuten zwaar.

ValtherBoys had toen een twee nul voorsprong genomen. Allereerst was het Rob Boekholt die zijn directe tegenstander de hakken liet zien en een perfecte voorzet afleverde op Nick Hulshof die de eerste treffer voor zijn rekening nam. Dit was na 5 minuten spelen. In de 17e minuut was het Gertjan Webers die iedereen achter zich liet en een wondermooie treffer diagonaal vanaf de rechterkant binnenschoot. Doelman Jarie Hooier stond erbij en keek erna. WitteveenseBoys werd hierdoor wakker geschut en nam vanaf de 20e minuut de regie over. ValtherBoys kon waarschijnlijk de weelde niet verdragen met deze comfortabele voorsprong. De laatste wedstrijden zaten nog diep in de hoofden van een aantal spelers. WitteveenseBoys kwam beter in het spel en zette de Boys onder druk. Sander Voortman de gevaarlijkste man aan hun zijde zag een schot geblokkeerd worden en in de rebound liet hij Gideon van Lottum kansloos. Vanaf dat moment had ValtherBoys het even niet meer en kwam niet meer aan een fatsoenlijke aanval toe. WitteveenseBoys rook zijn kans om langszij te kunnen  komen en dat gebeurde dan ook vlak voor rust. Een vrije bal van Thijs Uneken werd door de doelman van ValtherBoys knulllig uitverdedigd en wederom was het Sander Voortman die van deze buitenkansje gebruik maakte. Een domper voor de Boys.2-2.

Na de rust was het wederom WitteveenseBoys die het betere van het spel hield. ValtherBoys kroop een aantal keren door het oog van de naald. Het kon niet uitblijven of Witteveen moest een voorsprong nemen. Dat gebeurde in de 60e minuut. Een vrije bal van Sander Voortman werd hoog in de zestien gebracht en iedereen stond erna te kijken behalve Bob Seele,  die met een kopbal Gideon van Lottum voor de derde keer kansloos liet. Direct hierna komt er een scherpe voorzet van weer Voortman, maar gelukkig weet niemand deze op waarde in te schatten.

Het leek erop dat ValtherBoys weer met lege handen achter bleef, maar men wist nog éénmaal de rug te rechten om de gelijkmaker te forceren. Rob Boekholt gaf een goede voorzet af van de rechterkant en Gertjan Webers knikte met een neerwaartse kopbal binnen. Hierna werd van beide kanten nog een buitenspel doelpunt Afgekeurd waarbij een videoscheids misschien zijn recht had kunnen doen.

Tekst & foto’s: Bert Tibbe

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord