Wedstrijdverhalen Dames 1 & 2 Zwartemeerse Boys

Zwaarbevochten zege voor EMMS
6 november 2017
FC Klazienaveen blijft winnen
6 november 2017

Wedstrijdverhalen Dames 1 & 2 Zwartemeerse Boys

Zwakke tweede helft zorgt voor spannende slotfase bij Vrouwen 1, Vrouwen 2 kansloos onderuit, maar de jeugd doet het voor!

Zaterdag was het weer een dag vol voetbal op de damesafdeling van Zwartemeerse Boys. Om 10:00 trad Vrouwen 2 thuis aan tegen Nieuw-Balinge Vr1 en om 12:15 mocht het vlaggenschip de krachten meten met DVC’59 Vr1. Tussen deze wedstrijden door speelde ook de meisjes onder 11 hun wedstrijd tegen koplopen Twedo.

Vooraf was het vermoeden al aanwezig dat het voor Vrouwen 2 een zware ochtend ging worden. Nieuw-Balinge dat na één nederlaag alles nog gewonnen had doet mee in de top van deze competitie, en deze tegenstanders zijn gewoon beter dan onze nieuwe vrouwen. Na twee wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders werd het weer een dag van tegenhouden en positief blijven. Toen het bij rust al 0-7 stond voor de makkelijk combinerende speelsters van Nieuw-Balinge, leek een enorme afgang op komt. Gelukkig wisten onze eigen dames de schade de tweede helft prima beperkt te houden en ging de 0 zelfs van het scorebord door een benutte strafschop van Lisanne. Haar tweede goal al, waardoor ze topscorer van het team is. De wedstrijd eindigde in een 1-11 nederlaag, maar dit doelpunt was voldoende reden om een klein feestje in de kantine te bouwen. Volgende weekend mogen de dames op bezoek bij Pesse. Deze ploeg heeft ook nog geen punt gehaald dit seizoen, maar ze hebben ook nog maar 2 wedstrijden gespeeld. Hopelijk gaan we een gelijkwaardige en leuke wedstrijd zien!

Vlak na het laatste fluitsignaal in Zwartemeer werd er in Nieuw Dordtrecht afgetrapt bij Vrouwen 1. Ondanks dat deze dames al enkele verliespunten geïncasseerd hadden, en het op papier een hapbare kluif moest zijn, werd er door de dames vooraf aangegeven dat ze het altijd lastig hebben met deze tegenstander. Toen het eerste fluitsignaal was gegeven op het, er prima bij liggende, hoofdveld kon de wedstrijd beginnen. Vrouwen 1 kwam sterk uit de startblokken, want de eerste 40 minuten van de eerste helft werd er louter op de helft van DVC gevoetbald. Veel uitgespeelde kansen volgden er enkel niet, waardoor dit krachtsverschil niet werd uitgedrukt in doelpunten. Toch kwamen de dames op 0-1 toen Kelly een uittrap van de keepster om wist te zetten in een doelpunt. Niet veel later volgde de 0-2. Lisanne nam een vrijebal op ongeveer 20 meter fenomenaal en liet iedereen kansloos. Toen ook de 0-3 viel door het ongelukkig verlengen van een corner door de laatste vrouw van DVC leek het een gemakkelijke middag te worden. Echter bleef DVC knokken en in een van de spaarzame momenten op de helft van de boys voltrok zich een volgend hoogtepunt. De rechtsbuiten van DVC zag dat onze keeper Manon te ver voor haar goal stond en wipte te bal slim over haar heen in het doel. Ondanks deze domper vlak voor rust, leek er geen vuilte aan de lucht voor Vrouwen 1. Het spel was niet denderend, maar was voldoende om het overwicht te hebben, en de 1-3 voorsprong was geen reden tot paniek.

In de rust vonden er twee wissels plaats, Manon was geblesseerd en werd vervangen door Shirley die de handschoenen weer uit het stof haalde. Ook Cindy, net terug van een blessure werd vervangen door José. Wat er precies in de thee heeft gezeten is mij nog steeds een raadsel, maar de dames leken in de veronderstelling dat de rust niet plaats had gevonden. Het spelletje bleef op dezelfde helft als in de eerste helft, en helaas was dat ditmaal onze helft. Toen snel na rust de 2-3 viel wisten we dat dit geen gemakkelijke tweede helft ging worden. Het spel werd wat onrustig en werd opgeluisterd met veel fouten van beide kanten. Gelukkig viel halverwege de tweede helft de 2-4 na een prima combinatie door de as van het veld toen Liz Lisanne de kans bood om haar tweede te maken. Wederom faalde Lisanne niet en schoot ze de bal hard binnen. Dit was de 19e goal waar Lisanne dit seizoen bij betrokken was, waardoor ze Leonie passeerde. Nauwelijks bekomen van de vreugde lag de bal alweer aan de andere kant in het doel. DVC liet blijken over een prima ruggengraat te beschikken en scoorde de 3-4. Een erg spannend slot volgde, waar DVC meer aanspraak maakte op de 4-4 dan dat Vrouwen 2 recht had op de 3-5. Doordat het zelfvertrouwen langzaam wegzakte en het middenveld ver inzakte speelden we DVC in de kaart die hierdoor gretig de aanval zocht. Telkens als we de bal weer onderschepten was het gat op het middenveld te groot om te overbruggen waardoor DVC weer kwam. Toen ze in de laatste minuut een levensgrote kans niet verzilverden bleek dat bij het laatste fluitsignaal de stand op 3-4 was blijven steken. 3 punten voor ons! Ondanks dat het niet geweldig was, blijft het resultaat het langst bij! Op naar volgende week waarin we Schoonebeek op bezoek krijgen. Van Schoonebeek weten we dat ze over een goede groep dames beschikken, maar ook Schoonebeek heeft dat dit jaar nog niet vaak laten zien, want ook Schoonebeek loopt flink achter met nog maar 2 afgewerkte wedstrijden (3 punten).

Dan als kers op de taart een compliment naar de meisjes onder de 11, dat vorig jaar een zwaar jaar had met veel nederlagen. Dit jaar is daar niets van terug te zien en staan ze op een keurige tweede plaats! Zaterdag mochten ze afreizen naar de Veenoord om daar tegen de ongeslagen koplopen Twedo te spelen. Ongeslagen bleven ze niet, want onze MO-11 wist te winnen met 2-1. Keurig meiden en ga zo door!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord