Erica ’86 2 geeft voorsprong weg tegen Alcides 1

Weiteveense Boys verliest furieuze derby van Zwartemeerse Boys
8 november 2017
Maurice Kosse: ‘Tien goals voor EMMS moet haalbaar zijn’
9 november 2017

Erica ’86 2 geeft voorsprong weg tegen Alcides 1

Na de overwinning van vorige week ging Erica ’86 2 vol vertrouwen op bezoek bij nummer 2 van de ranglijst Alcides 1. Dit vertrouwen was aan het begin van de terug te zien, want het eerste half uur speelde 86 een prima pot. Het kwam dan ook volkomen verdiend op voorsprong. Na een goede aanval aan de rechterkant gooide Lyon Blik de bal voor het doel. Onder druk van Patrick Blok liep de rechtsback de bal het eigen doel in. Na deze goal zakte 86 te ver in en liet het Alcides komen. Dit leverde echter weinig gevaar op en zo werd de rust met 0-1 gehaald.

De tweede helft een volkomen ander wedstrijdbeeld. Alcides speelde vol op de aanval en 86 kon niets anders dan tegenhouden. Toen Blik vroeg in de tweede helft een volkomen onterechte gele kaart kreeg en daardoor 10 minuten aan de kant moest, kon 86 het niet meer volhouden. Eerst werd een voorzet goed ingekopt en even later werd een fout van laatste man Kupers afgestraft. Het verzet van 86 was gebroken en zo kon Alcides even later nog uitlopen naar 3-1 om de zege veilig te stellen. Volgende week de kans om de nare smaak weg te spoelen tegen Klazienaveen.

Tekst: Erwin Kupers (Erica’86)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord