Weiteveense Boys verliest furieuze derby van Zwartemeerse Boys

Spanning in de top “Beltona Topscorer van de Regio’
6 november 2017
Erica ’86 2 geeft voorsprong weg tegen Alcides 1
8 november 2017

Weiteveense Boys verliest furieuze derby van Zwartemeerse Boys

Weiteveense boys promoveerde vorig jaar na Zwartemeerse Boys twee keer met 1-0 te verslaan via de nacompetitie naar de 4e klasse. Zwartemeerse Boys handhaafde zich later ook in de 4e klasse door te winnen van een andere tegenstander twee weken later. Dit betekende dus dat deze derby dit jaar ook tweemaal op het programma staat. Afgelopen zondag was de eerste van de twee derby’s.

Zwartemeerse Boys begon feller aan de wedstrijd dan Weiteveense Boys, dit resulteerde in een paar kleine kansjes maar grote kansen waren er nog niet. Het was Weiteveense Boys die op een 1-0 voorsprong kwam via Lars Immink. Hij kreeg de bal van Tim Steffens en kapte naar binnen toe en schoot toen de bal in de linkeronderhoek. Nog geen tien minuten later trok Zwartemeerse Boys de stand alweer gelijk door een benutte penalty van R. Knol. Scheidsrechter H. Winters constateerde een overtreding in het strafschopgebied na een hoekschop van Zwartemeerse Boys. Zwartemeerse Boys zette door en kwam hierdoor ook op een 1-2 voorsprong, Daimy ten Velde schoot de bal binnen met een volley na een voorzet vanaf de linkerflank. Met deze stand gingen we ook rusten.

Veel doelpunten in korte tijd

De tweede helft begon gelijk op en beide ploegen leken evengoed. In de 56e minuut kwam er een grote tegenvaller voor Weiteveense Boys, Peter Menke werd met een brancard het veld afgedragen met een op het oog lijkende zware blessure. Tim Bijl verving hem voor het resterende half uur. Na deze gebeurtenis werd Weiteveense Boys beter, er kwam wat meer vuur in het spel.  Na 77 minuten spelen werd Tim Bijl onderuit gehaald op de 16 van Zwartemeerse Boys en Weiteveense Boys kreeg hier een vrije bal voor. Peter Imming ging achter de bal staan en schoot de bal in de linkeronderhoek binnen. Lang duurde het niet voordat Zwartemeerse Boys weer op voorsprong kwam, amper 2 minuten later passeerde J. Mulderij doelman Frank Peters met een schot vanaf 20 meter in de rechterhoek. In deze fase van de wedstrijd kwamen de doelpunten vlak achter elkaar, want Weiteveense Boys kwam weer op een gelijke stand te staan. In de 81e minuut scoorde Stefan Bernsen uit een vrije bal die iedereen voorbij ging en zo in het doel belandde. In een tijdsduur van nog geen 5 minuten werden er dus 3 doelpunten gemaakt. Het was Zwartemeerse Boys die de 3 punten mee naar huis nam toen Johannes Hendri Grummel de 3-4 met zijn 2e kans binnen tikte. Weiteveense Boys probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen, maar de pogingen vonden geen doel en de derby werd verloren door Weiteveense Boys.

Aankomende zondag is Weiteveense Boys vrij, volgende week zondag 19 november staat er een uitwedstrijd op het programma naar het eveneens gepromoveerde Witteveense Boys.

Door: Pim Staal (Weiteveen)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord