Maurice Kosse: ‘Tien goals voor EMMS moet haalbaar zijn’

Erica ’86 2 geeft voorsprong weg tegen Alcides 1
8 november 2017
Hoogeveen met ruime cijfers langs s.v. De Griffioen
11 november 2017

Maurice Kosse: ‘Tien goals voor EMMS moet haalbaar zijn’

De competitie is een aantal wedstrijden onderweg. Tijd om spelers aan het woord te laten. Bij EMMS speelt Maurice Kosse al meer dan 16 jaar in het eerste elftal. De club uit Slagharen is goed begonnen aan het seizoen. 

Kosse (32), van origine aanvallende middenvelder, speelde vorig sezoen met name in de spits en staat bekend als een speler die gemakkelijk scoort en balvast is. Het afgelopen seizoen is EMMS  kampioen geworden in de vierde klasse, regio Noord. Daarvoor speelde de ploeg in de derde klasse, regio Oost.

Volgens Kosse staat Regio Oost in het zondagvoetbal hoger aangeschreven dan Noord. Volgens hen was de ploeg vorig seizoen dan ook gebrand om weer te promoveren. Kosse: ‘Dit is gelukkig met verve gelukt, middels een kampioenschap, 99 doelpunten voor en weinig tegentreffers. Bij goede resultaten is de sfeer automatisch beter, ik moet zeggen dat de klik tussen spelers en de trainer wel eens beter kon maar we zijn een hecht elftal en dat trok ons er grotendeels doorheen.’

Ander seizoen
‘Dit seizoen is een heel ander seizoen, ten eerste omdat we natuurlijk een klasse hoger zijn gaan spelen. Daarnaast zijn er diverse belangrijke bepalende spelers gestopt, dit zorgt weer voor aanpassingen in het elftal, maar ook voor nieuwe motivatie en inzichten. De aanvulling komt uit het 2e elftal, de as zal opnieuw gevormd moeten worden. Vanuit de jeugd is er helaas nog geen aanvulling. We hebben dit seizoen een smallere selectie, maar met nog voldoende kwaliteit om ons minimaal te handhaven  en misschien wel meer.’

Minimaal 10 goals
Het doel van Kosse is duidelijk: ‘Het linkerrijtje, maar eerst zo snel mogelijk veilig spelen zodat de druk van de ketel is. Het niveau komt dichter bij elkaar waardoor de verschillen klein zullen zijn. Dit seizoen speel ik weer op het middenveld waardoor ik minder voor het doel kan verschijnen, het aantal doelpunten (30, red.) van vorig jaar was uitzonderlijk maar dit had ook met het niveau van de competitie te maken. Ik probeer belangrijk te zijn met mijn ervaring en assists en hoop fit te blijven. Wanneer ik mijn gemiddeld aantal doelpunten van mijn ‘carrière’, haal, dus rond de 10 doelpunten, ben ik tevreden. Ondanks al die jaren heb ik er nog steeds super veel plezier aan, wat denk ik de basis is voor een goede prestatie.’

EMMS is de competitie goed begonnen met twaalf punten uit zes wedstrijden. De confrontaties met de concurrenten zijn al gewonnen, wat perspectief biedt voor de rest van het seizoen. Wel moet gezegd worden dat het hoger aangeschreven Dalen en met name CEC wel een maatje te groot zijn gebleken voor het  jonge elftal.

Foto: vvEMMS.nl

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord