Langs de lijn bij de Bollenstreekderby FC Lisse – vv Katwijk

HZVV 2 dichtbij stunt tegen Hoogeveen
12 november 2017
Vlog 9: WKE’16 zaterdag
12 november 2017

Langs de lijn bij de Bollenstreekderby FC Lisse – vv Katwijk

FC Lisse tegen v.v. Katwijk is wederom een onvervalste Bollenstreek derby en die staat altijd garant voor spektakel! Deze wedstrijd werd eerder in het seizoen nog afgelast wegens hevige regenval wat het grasveld niet kon hebben. 
Onder begeleiding van veel rookpotten en fakkels kwamen de spelers het veld op. Vanaf de aftrap was duidelijk dat Katwijk de betere ploeg zou zijn deze wedstrijd en FC Lisse kon er weinig tegenover stellen. Ze moesten het vooral van werklust hebben. Toch was de eerste echt grote kans voor de spits van Lisse.
De hoofdrollen werden op geëist door Lisse keeper Brian van der Werff en Katwijk spits Marciano Mengerink. Van der Werff was druk bezig met tijdrekken maar daarmee bracht hij, met korte passes op zijn verdedigers, vooral zijn eigen ploeg in gevaar. Dit werd dan ook fataal toen de verdediging de bal niet weg kreeg op de rand van het zestien meter gebied. Mengerink was er als de kippen bij om de bal, na ruim 35 minuten, in het netje te leggen.
Na de rust was het wachten op meer en dat kwam er pas in de 68e minuut via opnieuw Mengerink die een vlot lopende één-twee binnen tikte. Katwijk dacht de buit binnen te hebben en werd slordig. Lisse gooide er een slot offensief uit wat nog resulteerde in de 1-2 via Rik Vermeulen in de laatste minuut. Scheidsrechter Sander de Brito Roque verdient met zijn manier van fluiten een groot compliment en voelde de wedstrijd goed aan.
Door deze nieuwe overwinning blijft Katwijk met een straatlengte voorsprong koploper en moet Lisse naar beneden kijken. Met 12 punten uit 11 wedstrijden staan ze op een 14e plaats.
11-11-17 15:30 FC Lisse – v.v. Katwijk 1-2 (0-1)
Tekst & Foto’s: @Joost_030
PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord