Erica ’86 2 wint bij Klazienaveen 4

Beilen wint verdient van SVV’04
14 november 2017
Zwartemeerse boys Vrouwen 2 beleeft zwaar seizoen
18 november 2017

Erica ’86 2 wint bij Klazienaveen 4

In een competitie waar uitwedstrijden naar Meppel, Staphorst en Beilen meer regel dan uitzondering zijn, was het een verademing dat er deze keer helemaal naar Klazienaveen afgereisd moest worden om het op te nemen tegen het plaatselijke 4e elftal.

Erica ’86 2 begon prima aan de wedstrijd en creëerde enkele mooie kansen. Binnen enkele minuten was het dan ook raak. Na een mooie aanval over meerdere schijven werd Bobby Veldman gevonden die oog in oog met de keeper niet faalde. 86 ging door met aanvallend voetbal en probeerde de score te verdubbelen. Dit lukte echter niet. Bij de eerste de beste aanval van Klazienaveen kon keeper Niek Saaltink de bal klem pakken maar werd hij onbedoeld vol op de schouder geraakt. Toen middenvelder Tom Rengers even later na een keiharde charge (de actie bleef onbestraft) uit de wedstrijd werd geschopt en trainer Dennis Knigge in het elftal moest schuiven om de posities weer goed in te vullen, kreeg ook Klazienaveen enkele mogelijkheden. Bij de beste kans moest Man of the Match Martijn Doek eraan te pas komen om de bal van de lijn te glijden. Ruststand: 0-1.

In de rust moest Saaltink zich noodgedwongen laten vervangen en schoof Marco Boer vanaf de linksback positie naar achteren onder de lat. Boer keepte verder een goede helft, maar kon niet verhinderen dat de gelijkmaker al snel na rust binnen viel. Hierna waren beide ploegen gelijkwaardig met de betere kansen voor de ploeg uit Erica. Uit een van de minder grote kansen kwam dan toch de voorsprong voor 86. Jasper Hogenberg veroverde de bal, ging op avontuur en schoot vanaf grote afstand op doel. De keeper zag er op zijn zachtst gezegd niet geweldig uit en liet de bal door zijn handen glippen. Klazienaveen was nog dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging via de binnenkant van de paal voor het doel langs. Toen Lyon Blik even later uit een scherpe counter de 1-3 tegen de touwen schoot was de wedstrijd gespeeld.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord