Zwartemeerse boys Vrouwen 2 beleeft zwaar seizoen

Erica ’86 2 wint bij Klazienaveen 4
14 november 2017
De Ganzenderby: ‘Strijd, Passie, Rivaliteit en Vuurwerk’
19 november 2017

Zwartemeerse boys Vrouwen 2 beleeft zwaar seizoen

Afgelopen zaterdag mocht vrouwen 2 aan de bak in en tegen Pesse, Pesse Vr2 was de tegenstander. Vrouwen 1 was helaas vrij, omdat Schoonebeek geen team op de been kon krijgen. Afgelopen woensdag mocht Vrouwen 2 nogmaals de wei in, want er stond een inhaalwedstrijd tegen SCN Vr1 op het menu.

Zoals gezegd, zaterdag stond Pesse te wachten. Een wedstrijd die op papier spannend beloofde te worden, beide teams hadden immers 0 punten verzameld tot nog toe. Helaas bleek hier op het veld weinig van te zien, de speelsters van Pesse wisten elkaar goed te vinden, en kwamen enkele malen gevaarlijk door. Terwijl Vrouwen 2 moeite had om richting het doel van Pesse te komen, en als ze eenmaal in de buurt van het doel kwamen stond daar de keepster in de weg. Deze keepster bleek te beschikken over prima voetballend vermogen waardoor extra druk zetten op de keepster ook geen schade kon uithalen. Helaas leverde de eerste helft een 3-0 achterstand op. Na een lekker bakje thee en wat omzettingen kon de tweede helft beginnen. In deze tweede helft kregen de gastvrouwen maar weinig kansen, en kon de 3-0 stand lang blijven staan. Terwijl de wedstrijd richting het eind kroop kregen wij zelfs grote kansen, maar helaas waren deze niet aan Alida, Kim of Lisanne besteed. Toch geeft dit aan dat zolang we erin geloven, de mogelijkheden zeker gaan komen! Aan het eind van de wedstrijd, toen de meiden moegestreden verlangden naar de kantine, viel er toch nog een doelpunt te noteren. Pesse maakte de 4-0 en besloot de wedstrijd ook op deze wijze.

En ja, woensdag stond er weer een wedstrijd op de kalender. SCN mocht het gaan proberen tegen onze dames. We wisten dat dit een zware kluif ging worden, want vorig jaar verloor onze dames 1 hier al van in een doelpuntrijke oefenwedstrijd. En ook dit werd een doelpuntrijke wedstrijd, er vielen namelijk 10 goals te noteren! 5 in het ene doel, en 5 in het andere! Helaas voor onze dames bleken deze goals mooi verdeeld te zijn over twee helften en waren ze dus allemaal voor SCN. 10-0 nederlaag.. Gelukkig, en dat is zeker knap, blijven de dames er iedere week vol voor gaan en trainen ze hard door. Progressie zien we ook zeker, dus die punten gaan er vanzelf komen!

Komend weekend staat er opnieuw maar 1 wedstrijd op ons rooster. Vrouwen 1 mag na een voetbalvrije week aan de bak tegen CEC Vr1. Op papier lijkt dit een makkelijke opgave, CEC staat namelijk laatste en wij staan zelf 2e. Lijkt inderdaad, want vorig jaar werden er tegen CEC dure punten verspeeld en bleek dit een prima tegenstander. 14:00 in Emmercompascuum, we gaan jullie zien!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord