Montfoort pakt periode na winst op DUNO

Fotoverslag VV Heerenveen-HJSC
19 november 2017
Rijnsburgse Boys wint van De Treffers
20 november 2017

Montfoort pakt periode na winst op DUNO

De eerste periode maar ook de koppositie staat op het spel in de topper van de Zaterdag 1e klasse C (Zuid I). In een prachtige omgeving ligt Sportpark De Waaijenberg. Alsof je in de Ardennen bent, maar dit is toch echt Doorwerth. Door het heuvelachtige gebied liggen de velden van het sportpark op drie verschillende niveaus met als middelpunt het hoofdveld met kantine.
Voor veel mensen zal DUNO geen grote bekende zijn, maar in de selectie hebben ze namen die toch bekend in de oren zullen klinken, Civard Sprockel en Purrel Fränkel; mannen die ervaring in het betaald voetbal hebben.
Dan de wedstrijd VV DUNO – VV Montfoort. Op een drassig veld is goed voetbal eigenlijk onmogelijk, maar beide ploegen gingen er vol voor. DUNO had het betere van het spel en het was dan ook de keeper Robin Vianen die Montfoort in de wedstrijd hield met een aantal belangrijke reddingen. Dat de ruststand 0-0 was is eigenlijk een wondertje.
Montfoort kwam scherper uit de kleedkamer en creëerde een aantal kansen, maar de goal viel aan de andere kant. Na iets meer dan een uur nam DUNO het initiatief over. In de 67e minuut maakt Roy Talsma 1-0 en leek de ploeg uit Doorwerth op rozen te zitten voor de periode titel. Kansen bleven komen voor DUNO, maar het was Montfoort dat in de counter na 73 minuten de 1-1 maakte via Marck van Baal. Het slot van de wedstrijd ging op en neer met kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk was het Montfoort dat via een vrije bal, tien minuten voor tijd, aan het langste eind trok. 1-2!
Na afloop was het nog heel even wachten op de uitslag van DTS Ede – VV WNC om zeker te zijn van de periode winst en koppositie van Montfoort.
Tekst & foto’s: Joost_030
PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord