Erica ’86 3 verliest nipt en Erica ’86 2 speelt nipt gelijk

Landelijke primeur scheidsrechters PWZ-toernooi
21 november 2017
Hectische zaterdag levert gelijkspel op voor Dames 1 Zwartem. Boys
21 november 2017

Erica ’86 3 verliest nipt en Erica ’86 2 speelt nipt gelijk

De eerste wedstrijd op sportpark de Veenschappen was Erica ’86 3 tegen DZOH 6. De wedstrijd stond gepland om 12:30, maar begon zowaar 10 minuten eerder. De eerste helft waren beide elftallen behoorlijk aan elkaar gewaagd, zonder dat er noemenswaardige kansen werden gecreëerd. De enige gebeurtenis die elke speler zich nog wel tijdje zal herinneren was de ongelooflijke stortbui die 10 minuten voor rust Zuidoost Drenthe in een soort van Amazonegebied veranderde. Zelfs speler/leider Robin Reuvers kon het in de dugout niet droog houden.

Waar het veld in de eerste helft prima bespeelbaar was, werd het in de tweede helft omgetoverd in een grote modderpoel. Van goed voetbal was geen sprake meer, echter ging de amusementswaarde juist omhoog. Doordat beide ploegen zo goed en zo kwaad als het ging op zoek gingen naar de openingstreffer, ontspon zich een vermakelijk duel. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de eerste treffer te maken, maar het was de thuisploeg die het eerst de bal tussen de palen kreeg. Na een mooie steekbal van Erwin Kupers kon de ingevallen Rick Post alleen op de keeper af. 1-0. Lang bleef de voorsprong niet staan, want vijf minuten later stond het alweer 1-1 na een mooi afstandsschot. DZOH het nu het momentum te pakken en liet dit ook in de score zien door even later zelfs de 1-2 te maken. Dit was ook de eindstand.

Op het vertrapte veld om 14:30 de wedstrijd tussen Erica ’86 2 en VVAK 2 van start. Zowel Erica als de gasten uit Alteveer-Kerkenveld staan in de middenmoot en daarom was het zaak om te winnen om de aansluiting te behouden. Door de hierboven beschreven omstandigheden werd het een zware wedstrijd. VVAK leek hier beter mee om te kunnen gaan en was in de beginfase dan ook de betere ploeg. Toen de aanvalslust na een kwartier spelen wat begon te minderen, kwam 86 wat beter in de wedstrijd. Er werden wat mogelijkheden gecreëerd en na een half uur spelen zelfs gescoord. Na goed doorzetten van David de Kroon kreeg Tom Rengers de bal in de voeten. Met een schitterende stift verschalkte hij de keeper. Niet geheel terecht, maar meer dan welkom werd er (net als de 2 weken ervoor) gerust met een 1-0 voorsprong voor 86.

In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. VVAK probeerde met balbezit aanvallen op te bouwen, terwijl 86 vooral op de counter gevaarlijk was. Het was VVAK dat weer terug in de wedstrijd kwam door een mooi afstandsschot. Toen VVAK 10 minuten voor tijd wat gelukkig op voorsprong kwam leek de wedstrijd gespeeld. Gelukkig had Bobby Veldman nog wat energie over om een vrije trap hard op doel te schieten. De keeper zag er niet al te best uit, maar dat mocht de pret niet drukken: 2-2.

Tekst: Erwin Kupers (vv Erica’86)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord