Hectische zaterdag levert gelijkspel op voor Dames 1 Zwartem. Boys

Erica ’86 3 verliest nipt en Erica ’86 2 speelt nipt gelijk
21 november 2017
FC Klazienaveen lijdt thuis gevoelige nederlaag 
23 november 2017

Hectische zaterdag levert gelijkspel op voor Dames 1 Zwartem. Boys

Zaterdag stond de wedstrijd CEC Vr1 – Zwartemeerse Boys Vr1 op het programma. Door het vele water dat de afgelopen dagen was gevallen bleken de velden in Emmer-Compascuum niet geschikt voor een potje voetbal. Helaas bleek dit pas om half 1. Veel tijd om een oefenwedstrijd te regelen was er niet, maar zin in trainen hadden de dames ook niet. Er was al bijna een bowlingbaan gereserveerd toen Schoonebeek reageerde dat ook hun nog een tegenstander zochten. Direct werd er opgegooid om de afgelaste wedstrijd van vorige week in te halen, toen stond namelijk Zwartemeerse Boys – Schoonebeek op het programma. Er was in Zwartemeer helaas geen veld beschikbaar, waardoor we afdwaalden naar Nieuw Schoonebeek. Of dit nou een vriendschappelijke of een officiële wedstrijd werd was niet duidelijk, maar voetballen konden we!

Beide teams hebben in de competitie nog maar 1 wedstrijd verloren, en uit het verleden weten we dat deze ploegen vaak aan elkaar gewaagd zijn. In de eerste helft werd er van beide kanten veel arbeid geleverd en was de wil er zeker om er een leuke pot van te maken, helaas was zowel het koude weer als het natte veld een spelbreker waardoor het er van beide kanten niet helemaal uit kwam. Toch kwam Schoonebeek op 1-0 door een slimme lob over onze keepster Manon. Niet heel veel later dacht Liz dat mooie goals veel leuker om te zien zijn dan slimme goals, want van 20 meter schoot ze de bal onberispelijk binnen. De eerste helft leverde verder nog wel wat kansen over en weer op, maar de 1-1 stand bleef staan. Snel op naar de warme thee, die waren we nodig! Vooral Martine bleek eraan toe te zijn, waardoor andere speelsters verscholen bleven van een lekkere slok thee.

In de tweede helft eenzelfde soort spelbeeld, beide ploegen wouden wel maar konden het verschil niet maken. Kansen waren er wel over en weer, maar doelpunten leverde dit niet op. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een kille, koude 1-1. Beide teams schieten hier weinig mee op, maar hebben in ieder geval lekker kunnen voetballen terwijl bijna ieder ander team een vrije zaterdag had. Het is niet helemaal duidelijk of het mogelijk is om op deze manier met wedstrijden te schuiven bij de KNVB, dus is het nog niet helemaal duidelijk of dit een officiële ofwel een oefenwedstrijd is geweest. Aanstaande zaterdag staan er weer twee wedstrijden op het programma! Dames 2 neemt het op tegen HZVV Vr2, uit in Hoogeveen. Dames 1 kan zich opmaken voor DSC Vr1, thuis op ons eigen sportpark. Of deze wedstrijden doorgaan is maar zeer de vraag, het weer beloofd helaas niet veel goeds.

Tekst: Tim Funke (Zwartemeerse Boys Dames)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord