Bikkelen tussen de bladeren bij NKVV

Trainer Herald Kuiper en vv Hollandscheveld per direct uit elkaar. Nieuwe trainer gezocht!
25 november 2017
Erica ’86 2 gelijk bij koploper Staphorst 6
25 november 2017

Bikkelen tussen de bladeren bij NKVV

Wie in Coevorden-west de afslag neemt vanaf de N34, komt via Steenwijksmoer uit in Dalerpeel. Een klein dorpje met ongeveer 750 inwoners. Een veenkolonie uit de vroegere gemeente Dalen. De Nieuwe Krimse VoetbalVereniging (NKVV) is de voetbalvereniging van het dorp. Tegenwoordig speelt de jeugd samen met de buren van vv Protos.

Als jong ventje kwam ik er regelmatig. Dan mocht ik mee met een vriend van mij, zijn vader stond achter de bar het in dorpshuis. Nadat we in de Breiberg (tegenwoordig een multifunctioneel centrum) hadden gevoetbald, zochten we vaak de speeltuin op of gingen we een kijkje nemen bij de touwtrekvereniging. Eigenlijk ben ik nooit op het sportpark van de plaatselijke voetbalvereniging geweest. Een plek die dus sowieso op mijn lijst stond om te bezoeken. Vandaag spelen de mannen uit Dalerpeel tegen VCG uit Geesbrug.

Bladeren
Het sportpark is gelegen aan de rand van het dorp langs de huizen die voor 90% voorzien zijn van zonnepanelen. Het is er lastig parkeren, maar het sportcomplex mag er zijn. Ik meld me netjes bij de entree en vertel ik dat ik foto’s kom maken. De beste man in het hokje kijkt me aan met een blik van ‘Het interesseert me eigenlijk vrij weinig, maar mooi dat je er bent….’ Ik ben aan de late kant en de wedstrijd is net begonnen. ‘Ze zijn aan mekaar gewaagd’, hoor ik een oudere man tegen mij zeggen. ‘Dit gaat een mooie pot worden!’ Het eerste wat me opvalt is dat het veld bedolven is met bladeren. Langs de kant liggen hoopjes bladeren die voorafgaand aan de wedstrijd van het veld zijn geveegd.

Vandaag staan zo’n vijftig toeschouwers langs de lijn bij Dalerpeel- Geesbrug. Hemelsbreed is de afstand ongeveer 5,5 km. We spreken dus wel degelijk van een soort derby! Het veld is drassig en dat is terug te zien in de modderkloeten die door de lucht vliegen wanneer er een sliding wordt ingezet. Heerlijk voetbalweer dus. Wat opvalt is de boarding langs de kant. Unieke ‘ouderwets’ bestickerde borden die hangen tussen de ‘Duitsachtige omheining’ langs het veld. Mooie witte paaltjes.

Scorebord
Het scorebord is uniek in z’n soort. Wanneer er gescoord wordt, moet wel eerst even op de grond gezocht worden naar het nummer. Gelukkig zijn hier twee kinderen voor aangesteld die deze dankbare taak op mogen pakken. Gedurende de hele wedstrijd zijn ze dan ook niet uit het scoreboard te krijgen. De doelen zijn ‘Eredivisiewaardig’. Mooie strakke netten die voorzien zijn van scheerlijnen achter het doel.

De wedstrijd golft een beetje op en neer en na een eerste helft van 55! minuten vindt de scheidsrechter het voldoende om in deze koude temperatuur de kleedkamers op te zoeken. ‘Eindelijk!’ hoor ik een man naast me zeggen. ‘Op naar de kantine.’ Langs het veld is een soort overkapping gerealiseerd waar een gezellige picknicktafel staat. Waar de meeste mensen snakken naar een kop warme chocolademelk, wordt hier gewoon bier gedronken. Verschil moet er zijn! Snel loopt iedereen toch nog even langs het bord waar de winnende nummer van het verloting in het hoekje staan geschreven.

Scheids! Buitenspel! Daar mag je zelf ook wel op letten hoor!

Nostalgie
De vlaggen hangen vandaag mooi in de mast. Er hangt een gure wind en de temperatuur ligt rond het vriespunt. Omdat het veld grenst aan verschillende achtertuinen, heeft een enkeling bedacht om vanuit het slaapkamerraam de wedstrijd te volgen. Het valt op dat het verdacht stil is in de dug-out van VCG. Het is voornamelijk de thuisploeg die goed hoorbaar is vanuit het hokje langs het veld. Het typische aan de vijfde klasse is dat wanneer de bal het veld uitvliegt, de spelers er zelf achteraan moeten. Ook al ligt de bal in de sloot. Nostalgie ten top. Geweldig om te zien!

In de tweede helft is het NKVV, overigens spelend in zeer mooie shirts, dat de strijd gaat winnen. Overtuigend weten de zwart-blauwen er drie tegen de touwen te schieten, waar de gasten van VCG helaas niet tot scoren komen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord