Erica ’86 2 gelijk bij koploper Staphorst 6

Bikkelen tussen de bladeren bij NKVV
25 november 2017
Hoogeveen zaterdag onderuit tegen Lutten
25 november 2017

Erica ’86 2 gelijk bij koploper Staphorst 6

Deze zaterdag stond de verste uitwedstrijd op het programma tegen Staphorst 6. Deze ploeg staat fier bovenaan zonder nederlaag en daarom was het een zware opgave voor de ploeg van trainer Knigge.

Het krachtsverschil was vanaf het begin duidelijk. 86 begon wat slap aan de wedstrijd en Staphorst creëerde enkele mogelijkheden zonder resultaat. Na een kwartier spelen kwam ook 86 wat meer in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Staphorst probeerde vooral met ballen vanaf de flanken de spitsen te bereiken, maar had de pech dat de bal niet goed viel. Een keer lukte het wel en werd de bal langs keeper Saaltink getikt. Maar Justin Pruim stond nog op de lijn om de bal net op tijd weg te tikken. Vlak daarna maakte de laatste man van 86 (naam bij de redactie bekend) een fout in de opbouw en kon de spits van Staphorst op het vijandelijke doel af. Zijn schot ging langs de keeper, maar eindigde op de paal. Met 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft deed Staphorst er nog een schepje bovenop en moest 86 in de verdedigende stellingen. Slechts sporadisch kwam 86 nog aan aanvallen toe. Toch streed de ploeg voor elke meter en wist het vele aanvallen af te slaan en de keren dat de spitsen in scoringspositie kwamen waren ze te onzorgvuldig of bracht keeper Saaltink redding. Vlak voor tijd kreeg 86 zelfs nog de kans om de overwinning te stelen na een scherpe counter, maar Andy Hof schoot voorlangs. Zo bleef het 0-0, een prima resultaat voor 86 dat de laatste 3 wedstrijden met een overwinning en 2 gelijke spelen prima bezig is.

Tekst: Erwin Kupers (vv Erica’86)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord