Fotoverslag: Veel goals bij HSV Hoek – SteDoCo
26 november 2017
Hoogeveen wint topper tegen FVC
26 november 2017

vv Protos ruim langs DVC’59

Protos wist met goede dieptepasses en snelle buitenspelers het verschil te maken, 0-4.
De eerste kans in de wedstrijd was voor DVC’59, met een hard en verdekt afstandsschot dwong Gert Mink Protos keeper Tim Bakker tot een duik naar de hoek om nog juist de bal tot corner te werken. Even later liet Bram Mittendorff met een strakke pass Rik Meijerink alleen op de DVC’59 doelman afgaan, Rik omspeelde deze en schoot binnen, 0-1. Daarna was het weer DVC’59 met een snelle aanval over de vleugel, de voorzet van Roy Sibum werd met perfecte sliding door Protosspeler Dennis Bosch voor de voeten van de DVC’59 spits weggetikt die leek binnen te schieten. Na een kwartier werd Robin Soppe vanaf de middellijn diep gestuurd door Dennis Bosch, Robin sprintte door tot de achterlijn en legde terug op Daan Dekker die over de andere vleugel was meegerend, Daan schoot strak in de hoek, 0-2. Daarna was het wederom Robin Soppe die zijn tegenstander voorbij liep en kort bij het doel teruglegde op Rik Meijerink die de bal binnenliep, 0-3. DVC’59 bleef het proberen en na een half uur spelen werd Roy Sibum vrij voor het Protosdoel aangespeeld, zijn harde volley werd echter overtuigend door Tim Bakker weg gestompt. Even later was het wederom DVC’59 dat na slordig balverlies aan Protos-zijde een grote kans kreeg, ditmaal was het Bram Mittendorff dat het schot nog juist wist te blokken. Net voor rust kreeg Rik Meijerink de kans op een hattrick na een goede actie en pass van Bart Reinink, Rik’s schot stuitte echter vanaf de paal in de handen van de DVC’59 doelman. Na rust waren er aan weerszijden diverse kleine kansen maar pas in de 85ste was er weer sprake van een 1 op 1 situatie met de keeper, Dennis Spang wist met een solo de achterlijn te halen en zijn voorzet gaf Robin Soppe de mogelijkheid in te schieten, ditmaal wist de DVC’59 keeper de inzet weg te werken. Even later was het wederom Dennis Spang die goed doorvocht en na een combinatie Michel Overweg de 0-4 liet binnenschieten. Voor Protos een verdiende overwinning tegen een altijd lastige tegenstander.

Volgende week krijgt Protos Titan op bezoek.

Tekst: Gert Plas (vv Protos)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord