Enerverend schouwspel SVV’04 – Weerdinge eindigt in remise
27 november 2017
Spanning in kop ‘Beltona Topscorer van de regio!’
27 november 2017

ZZVV verliest ook van TONEGO

ZZVV heeft voor de derde keer op rij een nederlaag moeten slikken. Op eigen veld werd met 2-0 verloren van TONEGO. De ploeg uit Luttelgeest profiteerde in het laatste half uur van de wedstrijd van de rode kaart die Stefan Dijkstra kreeg. Vier minuten na de rode kaart kwamen de gasten op voorsprong. In blessuretijd werd het duel uiteindelijk beslist.

De eerste twintig minuten waren leuk om te zien. Voor ZZVV vergat Janou van Veen een bal aan te nemen waardoor hij vrij zou kunnen raak schieten en Michael ter Wal schoot van afstand over. TONEGO deed wat terug in de persoon van Allan Bakker die Jelle Verburg tot een moeizame redding dwong. Even later had Thijs de Vries de score kunnen openen maar voor een leeg doel kwam hij net niet bij de bal. Halverwege de eerste helft was er nog steeds niet gescoord en dat was mede te danken aan Elrick Mulder die een inzet van de gasten van de lijn haalde. Nog binnen het half uur kregen beide ploegen nog een grote kans op een treffer. Janou van Veen schoof de bal net langs de paal en aan de overzijde zag Sjoerd Tuinhof zijn schot via de onderkant van de lat weer terug het veld in komen.

In het eerste kwartier na rust liet ZZVV het na, net als in het begin van de eerst helft, om op voorsprong te komen. Eerst miste Bram Otten nadat de ingevallen Paul Bos hem vrij voor de keeper zette. Daarna had de sterk keepende Youri Scholtens tot driemaal toe een uitstekende redding in huis op de inzetten van Janou van Veen. Allan Bakker zag vervolgens Jelle Verburg goed redding brengen op zijn inzet waardoor het lang 0-0 bleef. Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart die Stefan Dijkstra kreeg na een uur spelen. De linksback trapte tegen de benen van zijn tegenstander zonder dat er een bal in de buurt was waardoor hij het veld moest verlaten. Amper vier minuten na de rode kaart opende TONEGO dan eindelijk de score. Topscorer Allan Bakker klopte Jelle Verburg en maakte zijn negende van de competitie. Met een man minder kwam ZZVV eigenlijk niet meer tot grote kansen. Paul Bos probeerde het nog een keer met een schot uit de draai, maar die poging verdween hoog over. Toch bleef ZZVV lang hopen op een puntje want TONEGO besliste het duel pas in de blessuretijd. Jasper Maes rondde een counter af waardoor ZZVV de derde nederlaag op rij leed.

Opstelling ZZVV: Verburg; Ter Wal (46. Bos), Mulder, Vos, Uiterwijk Winkel (82. Schoemaker); Capellen, Hartman, Bosscher; Dijkstra, Van Veen, Otten (73. Schinkel).

Man van de wedstrijd: Max Bosscher.

Tekst & foto: Aljan Wassens (ZZVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord