FC Klazienaveen JO19-1 blijft thuis ongeslagen

Hoogeveen ruim langs Rolder Boys
3 december 2017
FC Klazienaveen 7 brengt pijnlijke ode aan het campingvoetbal
4 december 2017

FC Klazienaveen JO19-1 blijft thuis ongeslagen

Na de enorme domper van vorige week kregen we tegen de 19-2 van FC Meppel/Alcides combinatie kans op eerherstel.

Al vrij vroeg in de wedstrijd zag het ernaar uit dat we de punten in Klazienaveen zouden houden.
In de 12e minuut slalomde Jef Brandsma aan de linkerkant van het veld langs de verdediging en wist hij de bal voor het doel te slingeren. Bij de tweede paal was het Rutger Heijnen die vrij kon inkoppen en zo belandde de 1-0 op het scorebord.
In het vervolg van de eerste helft waren wij de betere ploeg, maar echte kansen werden niet gecreëerd en de kleine mogelijkheden die er waren om verder uit te lopen werden niet benut.

Uit het niets kreeg de tegenstander uit Meppel vlak voor het rustsignaal een penalty.Dezelfde Rutger blokte een tegenstander op de rand van het strafschopgebied en de scheidsrechter zag hier een penalty in. Deze werd onhoudbaar binnengeschoten, waardoor het opeens weer gelijk stond.

Dat we daar niet heel veel trek in hadden bleek snel. Vanaf de aftrap wisten we een goede aanval op te zetten en opnieuw Jef Brandsma ging er met de bal vandoor. Á la Robben sneed hij vanaf de buitenkant naar binnen en haalde hij uit. De bal leek niet onhoudbaar, maar de doelman kreeg zijn hand niet volledig achter de bal en zag ‘m vervolgens in het net belanden. Binnen een minuut stonden we dus weer voor. De scheidsrechter had genoeg gezien voor de eerste helft en floot af om zich te haasten naar de warme thee.

Dat wij meer zin hadden in de koude tweede helft dan Meppel/Alcides bleek toen we na rust enkele minuten moesten wachten tot ook de tegenstander de thee op had.

Misschien wel daarom was het na het beginsignaal direct weer raak. Man van de wedstrijd Jef Brandsma omspeelde zijn directe tegenstander en gaf de bal opnieuw voor, waar hij via een speler van de tegenstander voor de voeten kwam te liggen van spits Sander Maatje. Inmiddels weten wij dan genoeg, want Sander heeft al legio van dit soort kansen omgezet in doelpunten. Ook dit keer was het raak. Op z’n Sanders werd de bal droog in de hoek gelegd, 3-1.

Wat volgde was een heen en weer van kansen, maar het duurde tot de 88e minuut tot er weer gejuicht kon worden. Stan Lever ging met de bal op avontuur en zag vanaf een meter of 30 geen andere mogelijkheid dan te schieten. Dat dat best een goed idee was bleek wel. Zijn schot was loepzuiver en de keeper kon niets anders doen dan toezien hoe de bal in de hoek belandde.

Hiermee was de eindstand bepaald en kon er weer gelachen worden aan onze kant. Dat was ook hard nodig na de bizarre laatste 5 minuten van vorige week.
Nu rest ons nog 1 wedstrijd voor de winterstop. Volgende week gaan we met de karavaan naar Noordscheschut, dat met 12 punten uit 10 wedstrijden op de 7e plaats bivakkeert. Met nog een driepunter kunnen we de eerste competitiehelft in de top 3 afsluiten.

Opstelling
Michael Sok, Tjeerd Lomans, Rutger Heijnen, Jaymie Hemme, Guus Nijboer, Dennis Botter, Stan Lever, Ramon Schoonewille, Jef Brandsma, Sander Maatje (72. Lenzo Meng), Kai Luuk van der Zwaag.

Wedstrijdverloop
12′  1-0  Rutger Heijnen
45′  1-1  Tegenstander (penalty)
45′  2-1  Jef Brandsma
46′  3-1  Sander Maatje
88′  4-1  Stan Lever

Foto’s Lammert Schoonewille

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord