Nieuw Balinge houdt SC Angelslo op 3-3
3 december 2017
FC Klazienaveen VR1 weet weer wat winnen is
3 december 2017

Protos wint van Titan

In een attractieve wedstrijd wist Protos met veel inzet een verdiende overwinning te behalen.
Titan begon flitsend, na de aftrap werd de bal diep gespeeld waar 3 Protos verdedigers voor de bal gingen maar deze ongelukkig geschampt werd waardoor Marco Milhalj de bal op een presenteerblaadje kreeg en binnen 30 seconden de 0-1 binnenschoot. Protos leek binnen 2 minuten weer gelijk te komen, de dit seizoen sterk spelende Bram Mittendorff lanceerde Michel Overweg die de uitkomende Titan keeper Remon Poede voorbij liep maar daarna het lege doel miste. 2 Minuten later werd Rik Meijerink vanaf de middellijn door Dennis Spang weggestuurd en deze wist alleen voor de doelman de vrije hoek te vinden, 1-1. Na 7 minuten spelen werd Robin Soppe op rechts aangespeeld en deze wist na een lange rush de bal strak in de bovenhoek te plaatsen, 2-1. Binnen 10 minuten wist Protos wederom Rik Meijerink vrij op de Titan doelman aan te sturen, ditmaal keerde doelman Remon Poede met de voet diens inzet. Titan beschikt over een sterke voorhoede en wist deze met goed combinatiespel ook aan te spelen. Dit leverde wel druk richting het Protosdoel op maar de verdediging zat er bovenop en gaf nagenoeg geen ruimte weg. Titan spits Harmjan Moesker wist na 25 minuten spelen Protos doelman Tim Bakker op de proef te stellen door uit de draai hard in de onderhoek te schieten, Tim Bakker kon met een snoekduik deze inzet nog juist tot corner werken. Aan de andere kant was Robin Soppe met zijn snelheid en kracht een dusdanige plaag voor de Titan achterhoede dat deze niet vol op de aanval konden spelen en het een gelijkopgaande strijd was. 5 Minuten voor rust jaagde Protos goed door voor het Titan doel en werd uiteindelijk Bas Grobbe in de 16m onderuit gehaald. De penalty werd door Michel Overweg verzilvert, 3-1. Na rust bleef  Titan er in geloven maar grote kansen gaf de Protos verdediging niet weg. Na een uur spelen was het wederom Harmjan Moesker dat met een verdekt schot de Protos doelman op de proef stelde, ook nu weer was het doelman Tim Bakker dat het schot weg kon werken. 2 Minuten later beoordeelde Robin Soppe een uittrap van Tim Bakker het best en pikte de bal achter de Titan achterhoede op, omspeelde de doelman en scoorde, echter, de Titan grensrechter overtuigde de verder prima leidende scheidsrechter dat het buitenspel zou zijn. Na 65 minuten spelen veroorzaakte de gedrevenheid in de Protos achterhoede dat 2 spelers elkaar in de weg liepen waardoor Titan nog een goede kans kreeg, ook ditmaal wist Tim Bakker een hand achter de bal te krijgen. 5 Minuten voor het eindsignaal wist Bas Grobbe een  breedtepass te onderscheppen  en direct te versnellen om daarna Michel Overweg vrij voor het doel aan te spelen, deze rondde eenvoudig af, 4-1. Zonder afbreuk aan de kwaliteiten van Titan te doen was het Protos dat deze middag de overwinning verdiende.

Volgende week speelt Protos uit tegen Weiteveen

Tekst: Gert Plas (vv Protos)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord