Erica’86 2 wint van Fit Boys 3

Schoonebeek stelt verdiende winst pas laat veilig
4 december 2017
FC Klazienaveen zondag 3 moeizaam langs Weiteveense Boys 3
4 december 2017

Erica’86 2 wint van Fit Boys 3

Wokken en naar de kroeg met de complete selectie op vrijdagavond, terwijl er op zaterdag voor zowel het eerste als het tweede elftal van Erica ‘86 een wedstrijd op het programma stond. Was dat wel een verstandig idee?

Erica ’86 2 bewees dat de gezellige avond in ieder geval geen nadelige gevolgen had gehad. In de thuiswedstrijd tegen Fit Boys 3 stond er na 10 minuten spelen al een geruststellende 2-0 score op het bord. Wilco Koopman was trefzeker met een kopbal uit een afgeslagen corner en even later kon Rick Feijen niet voor een bal wegkomen en wist hij onverhoopt de 2-0 binnen te schieten. De wedstrijd werd gespeeld op het redelijk herstelde hoofdveld van ’86 bij een temperatuur van rond het vriespunt. Er was eigenlijk maar een ploeg die voetbalde en dat was ’86. Echter ontbrak het aan scherpte en was er misschien wat onderschatting in de ploeg gekropen na de vroege voorsprong, zodat het lange tijd 2-0 bleef ondanks enkele grote kansen. Toen Fit Boys een enorme kans op de aansluitingstreffer liet liggen, leek ’86 wakker geschud. Het ging wat zorgvuldiger met het balbezit om en vlak voor rust schoot Bobby Veldman de 3-0 tegen de bijna bevroren touwen.

In de rust werd er al zachtjes gesproken over het opkrikken van het doelsaldo, maar trainer Dennis Knigge probeerde het team scherp te houden. Of het nu kwam door een stukje gemakzucht aan de kant van ’86 of doordat Fit Boys 3 iets in de thee had gedaan, in de tweede helft waren de verhoudingen een stuk anders. Het liep totaal niet meer bij de gastheren en dit speelde de ploeg uit Beilen enigszins in de kaart. Doelman Sem Luitjens moest enkele malen handelend optreden, maar Fit Boys kon zelden echt dreigend worden. Er moest een fout van een verdediger van ’86 aan te pas komen om Fit Boys aan een doelpunt te helpen. Dit gebeurde ongeveer een kwartier voor tijd. De wedstrijd leek daardoor nog een spannend laatste deel te krijgen echter drukte Jasper Hogenberg de illusies van de Fit Boys de kop in met de 4-1.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord