FC Klazienaveen 7 brengt pijnlijke ode aan het campingvoetbal

FC Klazienaveen JO19-1 blijft thuis ongeslagen
3 december 2017
Koploper Sv Dalfsen wint geflatteerd van SVV’04
4 december 2017

FC Klazienaveen 7 brengt pijnlijke ode aan het campingvoetbal

Nu het seizoen een beetje vordert en de titel alsmaar verder uit zicht komt, hoop ik dat de spanning wat van de jongens af valt en ik als gezelligheidsvoetballer weer beter in mijn element kom.

Voetbal is voor mij vooral gezellig samenzijn. Of beter nog, een noodzakelijk kwaad om met vrienden een biertje te mogen drinken in de kantine. Heeft Ilona na al die jaren gelukkig nog steeds niet door. Die denkt dat we iedere donderdag van 7 tot een uurtje of 11 trainen. Laatst ging het bijna mis. Saar betrapte me in mijn voorbereiding op een verre uitwedstrijd. “Papa, waarom doe jij flesjes bier in een schoenendoos?” Gelukkig kun je in deze tijd van het jaar dreigen met Sinterklaas, dus heeft Saar tot nu toe niets verklapt.

Afgelopen zaterdag organiseerden Stefan en Arjan een brunch voorafgaand aan de wedstrijd. Dát vind ik nou leuk. Ik ben blij dat Stefan DEHO-Bouw als brunchsponsor had weten te strikken. Als penningmeester van het 7e heb ik nogal een zware taak. Het beroerde wasmanagement drukt nogal zwaar op de begroting. Daarnaast wordt er actief aan de toekomst van FC Klazienaveen gewerkt en moet ik de nodige cadeautjes regelen. Nu maar hopen dat de blessures de komende tijd meevallen. Gelukkig heb ik Tim nog achter de hand. Zijn prachtige tekening moet het herstel van Adolf bevorderen, kan niet anders.

Mijn teamgenoten noemen mij campingvoetballer. Komt wat negatief over, maar ik neem aan dat het met mijn werk te maken heeft. En in ’92 werden die campingvoetballers wel Europees Kampioen. Ik zie het dus maar van de zonnige kant. Bovendien heb ik maar mooi 1 wedstrijd in het eerste achter mijn naam staan. Kunnen die Hapsie en Diksie uit mijn team niet zeggen. Dat het complete eerste dat weekend weg was, hoeven ze niet te weten. Peter Karst had dat ook niet in de gaten, denk ik. Die was vorige week nog een speler nodig voor het 4e. Kwam die bij mij uit. Mocht ik ineens 3 teams hoger spelen. Ging me nog goed af ook. Van het 4eontving ik de complimenten. Mijn eigen teamgenoten zeiden dat ik dan ook maar beter bij het 4e kon blijven.

Gisteren was het 7e mij niet nodig. Ik had me in eerste instantie enkel aangemeld voor de 3e helft, omdat ik de timmerman op bezoek kreeg. Maar omdat ik fanatiek bezig was met het aangeven van spijkers, verliep dit klusje voorspoedig. Ondanks mijn inzet op de vroege ochtend, wilde Hans alsnog geen beroep doen op mijn kwaliteiten. Ook prima. Ga ik de wissels van wat gezelligheid voorzien.

Was ook hard nodig trouwens, een beetje gezelligheid langs de kant. Het voetbal was namelijk niet om aan te gluren. Men lacht wel eens om mijn overijverige lintworm. Ik denk dat de meesten wel wat van mijn lintworm hadden kunnen gebruiken. Hier en daar was er toch een croissantje te veel naar binnen gegooid. Sommigen kwamen niet eens van hun plek af! Die Arjan ook, blijft gewoon staan bij een lange bal. En het dan ook nog raar vinden dat ze mij voor het 4e kiezen. Als Stefan moet zorgen voor de doelpunten, dan weet je dat het een slechte dag is. Jammer van zijn beperkte zelfkennis. Hij begon een beetje te zweven na zijn doelpunt en begon zowaar te denken dat hij nog kan voetballen ook.

Moet wel zeggen dat SJS een leuk aanvallertje had. Bleek Babangida te zijn hoorde ik later. In 2003 was Babangida na een avontuur in de zandbak nog vermist. Blijkt ‘ie in Stadskanaal terecht gekomen te zijn. Hebben wij weer. Babangida was als vanouds iedereen, behalve Jeroen, te snel af. Dan kun je wel 80% balbezit hebben. Als je de doelpunten zo makkelijk weggeeft, wordt het natuurlijk lastig.

Die jongens hadden nog wel een uur kunnen ploeteren, een doelpunt hadden ze toch niet gemaakt. Had je ook niet moeten willen in deze kou trouwens. Een flesje Mummelman langs de kant had wel gemogen. Toen Babangida het gaspedaal weer intrapte en de assist voor de 1 – 4 gaf, floot René gelukkig meteen af. Zal het ook wel koud gehad hebben. Snel naar mijn favoriete plekje, de kantine. Daar was het enige goede nieuws van de dag. Stefan en Arjan hadden goed op de portemonnee gelet en nog wat centen overgehouden voor een groen kratje. Biersponsor Lasin komt er met die nederlagen van de laatste tijd maar wat makkelijk van af. Zal binnenkort wel op wereldreis gaan.

Maar wisten jullie dat ik nu 2 wedstrijden vrijaf heb gehad en dat we 2 keer verloren hebben? Wie is hier nu de campingvoetballer?

Tekst:  Johnnie Loves (FC Klazienaveen)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord