Koude zaterdag resulteert in 1 punt uit 2 wedstrijden voor dames Zw.Boys

ZZVV pakt punt bij Hoogeveen
4 december 2017
Fotoverslag: vv Gemert – vv Baronie
5 december 2017

Koude zaterdag resulteert in 1 punt uit 2 wedstrijden voor dames Zw.Boys

December is aangebroken, en dat hebben we geweten ook. Tijdens deze koude zaterdag stonden er eindelijk weer 2 wedstrijden op het programma. Vrouwen 2 mocht thuis aantreden tegen Drenthina Vr2, terwijl Vrouwen 1 de derby tegen SVBC Vr1 mocht gaan afwerken.

Vrouwen 2 had een rommelige voorbereiding. Er was namelijk geen scheidsrechter geregeld, en zo’n scheidsrechter kan best handig zijn tijdens een voetbalwedstrijd. Gelukkig was de assistent-scheidsrechter bereid om te promoveren tot scheidsrechter en kon de wedstrijd iets later toch plaatsvinden. Drenthina was een ploeg die in de middenmood stond, terwijl het verhaal van onze Vrouwen 2 wel duidelijk is. Een seizoen om veel te leren, om veel ervaring op te doen, maar wel een zwaar seizoen waar nog geen punt is behaald. De eerste helft resulteerde in een 5-0 achterstand, maar in de tweede helft werd de schade beperkt en bleef de teller op 8-0 steken. We eindigden de wedstrijd door blessures met 10 dames, maar gelukkig was onze tegenstander zo sportief om ook met 10 dames door te gaan. Top Drenthina!

Vrouwen 1 moest uit naar SVBC. Een ware derby, maar ook een hele stugge tegenstander. Vorig jaar verspeelden we hier dure punten, en dat kunnen we ons dit jaar niet permitteren. Een eerste helft waar wij volledig het overwicht hadden resulteerde toch in een brilstand. 0-0 bij rust, terwijl onze keepster nog niets had hoeven doen. Het spelbeeld in de tweede helft was heel anders! De speelsters van SVBC kregen meer ruimte en wisten hier goed mee om te gaan. Snelle counters brachten enorme kansen voor SVBC, terwijl Vrouwen 1 het vele balbezit niet om wist te zetten in grote kansen. Toch viel de 1-0 in ons voordeel! Emma ontfutselde de bal van een SVBC-speelster die hierbij geblesseerd raakte. Emma merkte dit schijnbaar niet, want ze gaf de bal voor op Mirjam die daar een doelpunt van maakte. Maar lang van deze late voorsprong konden wij niet genieten, want SVBC deed nog geen 5 minuten later van zich spreken. In de kluts, waarbij de bal via het gezicht van Liz bij een speelster van SVBC kwam, wist deze SVBC-speelster deze bal te promoveren tot een goal. 1-1! Ook hierbij raakte iemand geblesseerd, want de bal in het gezicht was dusdanig hard dat Liz even sterretjes zag. Vlak hierna was de wedstrijd ook afgelopen, en konden we weer 1 puntje bijschrijven. Helaas maar 1 puntje, want we kwamen zeker voor 3! Geheel onterecht was deze puntendeling niet, want al was Vrouwen 1 het meeste aan de bal, de grootste kansen waren toch echt voor SVBC.

Volgende week nieuwe kansen! Want er staan dan 2 belangrijke wedstrijden op het programma! Dames 1 verwelkomt SVBO Vr1 in het mooie Zwartemeer, terwijl Vrouwen 2 naar Geesbrug moet! Svbo heeft 1 punt meer dan Vrouwen 1 en in dit duel zal duidelijk worden welke ploeg de tweede plaats gaat bezetten. Vrouwen 2 mag, als nummer laatst, VCG proberen te verslaan. VCG staat nummer één na laatst dus een echt kelder duel!

Tekst: Tim Funke (Zwartemeerse Boys)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord