FC Klazienaveen zondag 3 moeizaam langs Weiteveense Boys 3
4 december 2017
Koude zaterdag resulteert in 1 punt uit 2 wedstrijden voor dames Zw.Boys
4 december 2017

ZZVV pakt punt bij Hoogeveen

ZZVV heeft een punt overgehouden aan het treffen met Hoogeveen. In een wedstrijd die zeker niet bol stond van de kansen benutte ZZVV de beste kans die het kreeg waardoor het de rust in ging met een voorsprong. Vlak na rust maakte Hoogeveen gelijk en leek het door te kunnen drukken. Tot scoren kwamen de gastheren echter niet meer waardoor na negentig minuten de punten werden gedeeld.

De kansen waren in de eerste helft makkelijk op één hand te tellen. Hoogeveen kreeg de eerste echte kans na een kwartier spelen. Jesse de Haas, een van de uitblinkers aan de kant van de thuisploeg, kreeg de bal van dichtbij echter niet langs Jelle Verburg die de inzet nog kon verwerken tot corner. En terwijl de thuisploeg nog wat meer aandrong maar de finesse miste in de afronding deed ZZVV wat het de laatste weken naliet. Het benutte meteen de eerste kans van de wedstrijd. Na een prima aanval over de rechterflank kwam Sander Hartman niet tot afronden maar zag hij de afvallende bal wel voor de voeten vallen van Bram Otten die zijn schot, nog enigszins veranderd van richting, in de korte hoek binnen zag vallen. Hoogeveen was heel even van slag maar kreeg een minuut voor rust toch nog een uitstekende kans om op gelijke hoogte te komen. Eduard Kobes, misschien wel de beste man op het veld, kopte vanuit kansrijke positie echter meer naar de cornervlag dan richting het doel van Verburg.

In de tweede helft ging Hoogeveen beter om met de kansen, in ieder geval in de beginfase. Er waren nog geen drie minuten gespeeld toen Marcel Linthorst de bal voor gaf en Joy Eising in staat stelde om de gelijkmaker binnen te tikken. Een hoogstaande wedstrijd werd het ook in de tweede helft niet en omdat Hoogeveen Jesse de Haas, Eduard Kobes en Marcel Linthorst nog aardige kansen zag missen, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. ZZVV leek in blessuretijd overigens nog de drie punten te stelen toen Bram Otten een afvallende bal na een vrije trap tegen de touwen schoot. De goed leidende scheidsrechter Westerloo had echter een lichte duwfout van Paul Bos geconstateerd tegenover doelman Raymon Slot waardoor beide ploegen de wedstrijd eindigden met een punt.

Opstelling ZZVV: Verburg; Ter Wal (46. Bos), Mulder, Vos, Uiterwijk Winkel; Capellen, Bosscher, Reinink; Van Veen, Hartman, Otten.

Man van de wedstrijd: Bas Uiterwijk Winkel
Tekst: Aljan Wassens (ZZVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord