Kevin Vos: ‘Teambelang voorop om top 3 te spelen met ZZVV’

Melvin Ottens ‘Nacompetitie moet haalbaar zijn voor sv Borger’
12 december 2017
ProStruct steek Hoogeveen Futsal 4 in het nieuw
12 december 2017

Kevin Vos: ‘Teambelang voorop om top 3 te spelen met ZZVV’

ZZVV startte goed in de competitie, maar viel daarna iets terug tot de middenmoot. De winterstop komt eraan. Tijd om de puntjes op de i te gaan zetten en volop vooruitkijken richting de tweede seizoenshelft. Vandaag doen we dat met Kevin Vos, speler van het eerste elftal.

In het dagelijks leven is Vos (27) werkzaam als docent lichamelijke opvoeding op het Roelof van Echten College in zijn woonplaats Hoogeveen. Sinds begin dit seizoen draagt hij de clubkleuren van ZZVV uit Zuidwolde.

Geweldige derby
Vos: ‘Terugkijkend naar de eerste seizoenshelft kun je constateren dat we onszelf te kort hebben gedaan in bepaalde wedstrijden. Onze start was voortvarend qua resultaten, al was het spel soms niet altijd even mooi. Maar het resultaat telt’. De eerste wedstrijd in de competitie was direct de kraker tegen vv Hollandscheveld. ‘Na een moeizame eerste helft en een stroeve start in de tweede helft, hebben we uiteindelijk toch de winst weten te pakken. Misschien was dit ook wel meteen de mooiste wedstrijd gezien het resultaat in een derby.’

Tegen OZC uit Ommen was de ploeg niet zichzelf. ‘Hier lukte het gewoonweg niet, we konden we niets forceren. Natuurlijk had OZC het ook prima voor elkaar, maar ik vind wel dat wij in deze wedstrijd door de ondergrens zijn gezakt. Na deze wedstrijd boekten we helaas ook een paar mindere resultaten, die we ook deels aan onszelf te danken hebben. Kansen genoeg creëren, maar scoren‘, zo vertelt de realistische Vos.

Geen favoriet
Kijkend naar de stand op de ranglijst kan Vos niet echt een favoriet aanwijzen omdat iedereen van elkaar blijft winnen. ‘We hebben dan ook een enorme middenmoot en voordat je het door hebt kun je ineens bij de onderste regionen horen. Misschien zijn sommige ploegen wel even toe aan de winterstop.’

Volgens Vos zit er meer in zijn elftal dan de ranglijst doet vermoeden. ‘Er zit nog veel rek in de ploeg omdat we over een relatieve jonge groep beschikken die ook nog leergierig is. Wat dat betreft kan en moet het eigenlijk beter gaan in de tweede seizoenshelft. Voor ons zaak om de koppen weer de juiste richting op te krijgen en zorgen voor resultaten. Plek bij de bovenste 3 moet dan ook haalbaar zijn.’

Doelstelling
‘Vooraf bespreek je met de ploeg en de staf een bepaalde doelstelling. Ik moet zeggen dat een doelstelling vaak erg leuk klinkt en bepaalde ambities uitspreekt, maar je moet het maar ‘even’ doen. Met zijn allen moeten we dan ervoor zorgen dat het lukt. Een plek in de top drie is haalbaar, mits je ook het geluk hebt dat alles net jouw kant op valt. Persoonlijke doelen zijn bij mij ondergeschikt aan het teambelang, maar zelf wil ik zoveel mogelijk spelen en de groep blijven sturen. Met 27 jaar ben ik toch een van de ouderen in het elftal en probeer ik de groep te sturen daar waar nodig’, aldus de routinier van het team.

‘ZZVV is een prachtige vereniging waar het publiek zijn mening laat gelden. Hier houd ik wel van. Hoewel het niet altijd gegrond is, is het ook de beleving van het spel. In de kleedkamer heerst altijd wel een ontspannen sfeer, maar wel met de juiste mentaliteit. Na de wedstrijd blijft eenieder graag even hangen in de kantine om nog wat frustraties of juist positieve dingen te melden over de wedstrijd. Maar na verloop van tijd is dat allemaal vergeten en gaat het over de andere zaken. Gezelligheid is dan troef.’

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord