Melvin Ottens ‘Nacompetitie moet haalbaar zijn voor sv Borger’

FC12 gekleed door Beltona Sportswear & Q&S Gartendeco
12 december 2017
Kevin Vos: ‘Teambelang voorop om top 3 te spelen met ZZVV’
12 december 2017

Melvin Ottens ‘Nacompetitie moet haalbaar zijn voor sv Borger’

Met nog één speelronde te gaan is de winterstop in zicht. De komende periode blikken we terug op de eerst seizoenshelft met spelers, trainers en clubmensen van verschillende voetbalverenigingen uit de provincies Drenthe en Overijssel. Vandaag Melvin Ottens van sv Borger.

Ottens (24), woonachtig in Borger, werkt alweer twee jaar als werktuigbouwkundig engineer in de chemische industrie. Na een zweepslagblessure in zijn kuit is hij sinds enkele weken weer fit en enorm gemotiveerd om straks de tweede seizoenshelft van start te gaan!

Uitstekend begonnen
Het verloop van de eerste seizoenshelft is voor SV Borger wisselvallig verlopen. ‘Door een oneven aantal verenigingen in de competitie en de afgelastingen hebben we toch een aantal weken niet kunnen voetballen. Een aantal wedstrijden werd slordig (4-1 HS’88 uit), onnodig (2-2, SVBO thuis) of kansloos (4-0, Helpman uit) verloren of gelijkgespeeld. Dit toont de wisselvalligheid van onze, toch redelijk jonge ploeg aan’. Echter begon de ploeg uit Borger de competitie uitstekend. De eerste drie wedstrijden werden overtuigend gewonnen. ‘Twee daarvan waren lastige, maar van onze zijde goede wedstrijden respectievelijk tegen CSVC en Tiendeveen (allebei 3-0 winst)’, aldus Ottens.

Nacompetitie
De mooiste wedstrijden moeten volgens Ottens nog komen. ‘In het nieuwe jaar spelen we tegen een aantal tegenstanders nog twee wedstrijden, waaronder tegen de huidige nummers 1 en 2 (Achilles en Elim red.). We gaan voor een zo hoog mogelijke notering op de ranglijst zodat we mee kunnen doen om een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Het kampioenschap (evenals een plek in de nacompetitie) zal zeker niet makkelijk worden gezien er een aantal sterke ploegen is die kwalitatief toch wat beter zijn dan wij. Ik verwacht dan ook dat Achilles en Elim gaan strijden om het kampioenschap’.

Doel
‘Mijn doel is om met Borger binnen twee seizoenen terug te keren in derde klasse en om dit daarna toch langer vast te houden dan de laatste keer dat we op dit niveau acteerden. Sv Borger is, naar mijn mening, toch min of meer verplicht (als je kijkt naar de grootte van het dorp/het inwonersaantal) om te voetballen in de 3e klasse’. Persoonlijk gezien wil Ottens ook zeker nog wel wat hoger spelen, uiteraard het liefst met Borger, mocht dit mogelijk zijn.

Trainingskamp Portugal
Aan de sfeer ligt het niet. Deze is prima binnen de selectie en in de kantine. ‘De verstandhouding tussen de spelers is eigenlijk altijd goed geweest, ook als de resultaten minder waren (afgelopen seizoen met de degradatie bijvoorbeeld). Uitwedstrijden bouwen we toch met enige regelmaat een feestje in de bus de terugreis, dit onder het genot van wat muziek en een biertje. Vooral onze ’teammanager’ Bert Coster is als het om sfeer gaat voor ons erg belangrijk. We gaan 4 januari met de selectie wederom op trainingskamp naar Portugal. Mijn verwachting is dat dit voor het team weer een leuke trip wordt. Hopelijk gaan we dit terugzien in de resultaten in 2018’.

Ottens zelf hoopt nog vele jaren, in goede gezondheid en fitheid, voor Borger te kunnen spelen en van waarde te kunnen zijn voor het eerste elftal (in het veld) en voor de vereniging (in en naast het veld).

Foto: Melvin Ottens (7) in actie voor sv Borger

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord