Nieuwe secretaris kijkt uit naar 41e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

ProStruct steek Hoogeveen Futsal 4 in het nieuw
12 december 2017
Trainer Jans Spiegelaar en vv HOC aan het eind van het seizoen uit elkaar
13 december 2017

Nieuwe secretaris kijkt uit naar 41e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Over tien dagen staat het grootste zaalvoetbaltoernooi van de regio weer op het programma: ‘Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi’. Een competitie met meer 100 teams verdeeld over twintig sporthallen. Vandaag kijken we vooruit naar dit mooie evenement met de kersverse secretaris Jasper Stroeve.

Tijdens de vorige editie liep Jasper al even mee en vanaf de komende (41e) editie heeft hij het stokje overgenomen. ‘In principe draaien we hetzelfde concept als voorgaande jaren. We starten in 20 sporthallen met 100 teams en doormiddel van meerdere rondes brengen we dit terug naar 1 finaledag in de Sporthal te Angelslo. Tijdens de finaledag zullen 6 teams gaan strijden voor de titel’.

Het programma voor het gehele toernooi:
23-12-2017 18:00 – Voorronde
27-12-2017 18:00 – Kwartfinale
30-12-2017 18:00 – Halve finale
03-01-2018 18:00 – Tussenronde
06-01-2018 11:00 – Finale

Verbondenheid
Het concept is uniek. Stroeve: ‘Tijdens het PWZ mogen alleen veld selectiespelers meedoen die minuten hebben gemaakt in het eerste elftal van de vereniging. Het is daarmee dus echt een zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetballers. Het wordt gespeeld over meerdere sporthallen en meerdere rondes en hiermee wordt er een echt toernooi gevoel creëert. Maar wat ik denk dat het compleet maakt is het spelen voor veel publiek. Volle tribunes, dicht op het veld, dat brengt een prachtige sfeer met zich mee. Over het hele toernooi komen er ruim 20.000 bezoekers, dat maakt het toernooi uniek maar ook dat verenigingen zich verbonden gaan voelen’.

Organisatie
‘Het is inderdaad een hele organisatie’, zo vertelt Stroeve. ‘De meeste vrijwilligers draaien gelukkig al lang mee dat ze precies weten wat ze moeten doen. Alle zaalhoofden regelen in principe alles in de hal waar ze verantwoordelijk voor zijn, dus die nemen al heel veel werk uit handen. Als er nog wel ergens aandachtspunten zijn gaan wij er samen mee aan slag. Daarnaast hebben wij een sponsorcommissie die zich volledig richt op de sponsoren, want zonder sponsoren kunnen wij ook geen toernooi organiseren. Wij hebben een PWZ-commissie wat eigenlijk het centrale punt is maar hierom heen hebben wij ruim 200 vrijwilligers die er samen voor zorgen dat het toernooi probleemloos kan verlopen’.

De start voor een nieuwe editie begint eigenlijk de dag na de finale al. ‘Tijdens de zomerperiode is het wat rustiger, maar na de zomer is het weer volle bak. Wij vergaderen dan elke week om ervoor te zorgen dat wij weer een goed toernooi kunnen draaien. De scheidsrechters worden in samenwerking COVS geregeld. Deze samenwerking loopt al jaren en werkt perfect’.

Primeur scheidsrechters
De kwaliteit is belangrijk volgens de secretaris. Zo wordt er dit jaar ook al vanaf de tweede ronde in duo’s gefloten. ‘Daarnaast denken wij samen met COVS dat een communicatiemiddel kan bijdragen in maken van de juiste beslissing van de scheidsrechter. Het zaalvoetbal gaat steeds sneller en dus ook de scheidsrechters moeten sneller een besluit nemen. Met dit communicatiemiddel hebben ze de mogelijkheid om snel en kort te overleggen voordat ze een beslissing nemen. Wij denken als PWZ-organisatie dat dit bij zal dragen aan de kwaliteit van het toernooi’.

Ambitie
Wij willen een stabiel toernooi met een goede organisatie en willen graag onze omvang van 100 verenigingen behouden. Wij zien nu al dat meerdere clubs fuseren waardoor het in de toekomst lastiger kan worden om genoeg verenigingen te houden. Op dit moment hebben wij daar gelukkig nog geen last van, er staan nog genoeg verenigingen op de wachtlijst om gaten op de vangen’, aldus Stroeve.

Voorspelling
Een voorspelling durft Stoeve nog niet te doen. ‘Stiekem hoop ik altijd op wat verrassingen, maar ik denk dat Noordscheschut het weer heel goed gaat doen en Dedemsvaart met een jaartje extra ervaring in de finale daar verwacht ik ook wel wat van. Natuurlijk hoop ik dat mijn eigen club Protos het dit jaar ook goed gaat doen’.

Foto: De organisatie in actie voor de 41e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord