Jasper Ruinemans: ‘vv Sleen moet top 5 kunnen halen’

Ruud Seubring: ‘Middenmoot moet haalbaar zijn voor CVV Fit Boys’
16 december 2017
Hoogeveen zaterdag met goed gevoel winterstop in
17 december 2017

Jasper Ruinemans: ‘vv Sleen moet top 5 kunnen halen’

Vv Sleen kwam dit seizoen langzaam op gang. Geleidelijk aan werd de weg naar boven gevonden. Momenteel staat de ploeg negende in de derde klasse. Vandaag blikken we terug op de eerste seizoenshelft met Jasper Ruimemans.

Ruimemans (28) woont met veel plezier in Sleen met zijn vriendin Hester. Met sport als één van de belangrijkste dingen in leven, werkt hij als docent LO in het Voortgezet Onderwijs in Diever. Naast voetbal speelt hij graag tennis, darts en loopt hij regelmatig hard. Een sportief iemand die toch voetbal als passie nummer 1 heeft.

Stijgende lijn
‘We zijn de start van het seizoen niet goed begonnen. De eerste wedstrijd tegen titelkandidaat Dalen speelde we gelijk, maar hadden we moeten winnen. Na een dikke overwinning tegen HODO, verloren we drie keer op rij. We speelde slecht en gingen drie keer terecht onderuit. Eigenlijk onnodig, want we kunnen beter dan dat we toen lieten zien. De laatste vier wedstrijden haalde we 8 punten en zit de stijgende lijn erin, dit moeten we doortrekken tot na de winterstop’, zo vertelt Ruinemans.

Dorpsclub
Qua sfeer zit het wel goed bij Sleen. ‘Het is een echte dorpsclub. Verschillende vriendengroepen vormen eigenlijk het eerste elftal, die allemaal niet vies zijn van een feestje’.

50 doelpunten
Voor Ruinemans was de wedstrijd tegen OVC’21 tot dusver de mooiste.  ‘We wonnen met 3-0 en ik scoorde daarin mijn 50e doelpunt voor Sleen door middel van een prachtige lob over de keeper. Iets wat je niet snel vergeet. De lastigste wedstrijd was echt Dalfsen thuis. Een goede, complete en voetballende ploeg die we helaas pas in de slotfase verloren. Wel terecht overigens. Dalfsen heeft nog geen wedstrijd verloren en is dan ook titelfavoriet nummer één’.

De stijgende lijn voortzetten, dat is wat Ruinemans graag zou zien. ‘Dat zou betekenen dat we weer in de top 5 mee gaan draaien. Hier horen we ook gewoon thuis. Doel is dan ook om nog een periode te pakken. Ik verwacht dat Dalfsen uiteindelijk de titel gaat pakken en onderin zal er ook een mooie strijd losbarsten tussen verschillende ploegen’.

Kampioen worden
‘Ik zou het zelf fantastisch vinden om een keer met Sleen kampioen te worden in de 3e klasse of desnoods via de nacompetitie promoveren. Gewoon om een keer mee te maken, lijkt me dit fantastisch. We hebben momenteel de groep, dat het een keer zou kunnen in de toekomst als alles mee zit’.

Naast dat de sfeer in het veld goed is, is de derde helft ook iets waar veel mensen zich altijd op verheugen. ‘We hebben met Leon Berens ook altijd een gangmaker in de kleedkamer, hij is de DJ van de groep. De derde helft op zondag is met name in de kantine met de spelers een gezellige boel. Af en toe mogen er van ons wel wat meer supporters blijven zitten na de wedstrijd, maar dat moeten we misschien ook wat meer verdienen’, zo besluit de sportman.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord