Rutger Postma: ‘Lijn doortrekken met sv Dedemsvaart’

Sc. Angelslo en trainer Steenhuis verlengen
14 december 2017
Ruud Seubring: ‘Middenmoot moet haalbaar zijn voor CVV Fit Boys’
16 december 2017

Rutger Postma: ‘Lijn doortrekken met sv Dedemsvaart’

SV Dedemsvaart is de eerst competitiehelft goed begonnen, maar verloor er ook een paar. Vandaag kijken we terug met Rutger Postma die vanaf jongs af aan al bij de club speelt en sinds 2014 onderdeel is van de eerste selectie.

Postma (25) speelt als verdedigigende middenvelder in het eerste elftal. Het afgelopen seizoen was het hoogtepunt van de club uit Dedemsvaart. Voor het eerst in de historie promoveerde de vereniging naar de Tweede Klasse. Een mooie uitdaging op een hoger niveau.

Uitdaging
‘De eerste seizoenshelft is voor ons goed verlopen. We begonnen boven verwachting goed aan de competitie en wonnen de eerste vijf wedstrijden op rij. In deze fase van de competitie zat het geluk mee. Hierna hebben we helaas ook enkele wedstrijden verloren’.

Mooiste wedstrijd
‘De mooiste maar niet onze beste wedstrijd was tegen Zuidwolde. We stonden eerst met 2-0 achter maar vlak voor rust maakten we de aansluitingstreffer. In de tweede helft waren we opzoek naar de gelijkmaker, deze viel echter pas in de 88e minuut van de wedstrijd. Ver in de blessuretijd maakten we nog de 2-3 en was het feest compleet. Dit had niemand meer verwacht aangezien we in de 88e minuut nog met 2-1 achterstonden’.

Volgens Postma was Heerde uit de moeilijke wedstrijd. ‘Ondanks dat wij deze wedstrijd maar met 1-0 hebben verloren, hebben we vrijwel geen kansen kunnen creëren. Wij speelden niet het spel wat we konden spelen en hadden het lastig met de tegenstander uit Heerde’.

Lijn doortrekken
‘We hopen de lijn uit de eerste seizoenshelft door te trekken naar de tweede seizoenshelft en dat we mee kunnen blijven doen in de bovenste regionen. Dit zal nog steeds boven verwachting zijn voor een club als SV Dedemsvaart die voor het eerst in haar historie in de 2e klasse uitkomt. Elk team is aan elkaar gewaagd en dit maakt de competitie spannend en leuk’.

Postma hoopt dat zijn team de rest van het seizoen op die niveau blijft presteren. ‘Wij zullen er met zijn allen keihard voor moeten werken om zo te blijven meedoen in de onze klasse. We moeten niet denken dat we er nu al zijn dus zullen we tijdens de trainingen en wedstrijden alles moeten geven. Als team gaan we er samen voor’.

Betrokken supporters
De sfeer binnen het team is goed. Postma: ‘We hebben een jonge ploeg en kunnen allemaal goed met elkaar overweg. De sfeer tijdens wedstrijden is goed en gezellig. Dit komt ook door andere teams binnen SV Dedemsvaart die ons in groten getale aan komen moedigen. Dit zorgt voor een goede sfeer binnen de club. Na de wedstrijd is het druk en erg gezellig in kantine voor de 3e helft met alle elftallen van SV Dedemsvaart’.

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord